Högt biljettryck inför hockeyallsvenska premiären: "Jättekul"

Nu ökar hockeyfebern inför premiären på fredag, då Vimmerby Hockey gör sin hockeyallsvenska debut. 1100 biljetter är sålda hittills. "Biljettförsäljningen tickar stadigt uppåt, den står inte still", säger Thea Björkén på kansliet.

Thea Björkén har fullt upp med förberedelser inför fredag.

Thea Björkén har fullt upp med förberedelser inför fredag.

Foto: Privat foto

Ishockey2024-09-18 17:00

Det är bråda dagar i Vimmerby Hockey. Fler ideella krafter än någonsin är involverade för att fredagens premiär ska bli så bra som möjligt. Med intåget i allsvenskan ställs högre krav på tekniken, till exempel säkerhetskameror, målkameror och att matchen kommer att sändas i tv. 

– Vi har ju en vana att arrangera matcher sedan tidigare, men nu är det mer av allt. Mer folk, mer teknik. Men det är jättekul. Det finns ett stort intresse och en välvilja att bidra ideellt för att allt ska fungera optimalt, säger Thea Björkén.

Hon har arbetat på kansliet i tolv år och har koll på biljettförsäljningen. Totalt finns det 1 750 platser och i skrivande stund har 1 100 biljetter sålts. Thea Björkén ger oss en rapport i realtid.

– Biljettförsäljningen tickar stadigt uppåt, den står inte still, säger hon på onsdagsförmiddagen.

undefined
Vimmerby Hockey

Seriekorten, som tidigare hette säsongskort, ligger något högre än motsvarande tid förra året. Alla sittplatser är utsålda för privatpersoner.

– Det finns ståplatser kvar för dem som inte hunnit köpa seriekort ännu, säger hon.

Serien består av 26 hemmamatcher. Det kommer med andra ord att bli ett gediget arbete den här säsongen för Vimmerby Hockey. Kostnaderna ökar, men rimligen även intäkterna.

– Det är bara roligt. Vissa kostnader står allsvenskan för och vi räknar med en större omsättning, säger Thea Björkén.

Vimmerby Hockey möter Nybro Vikings i premiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!