Holm skadad efter huvudtackling: "Inte snyggt"

Backen Philip Holm fick lämna matchen mot Finland på vingliga ben efter en tackling mot huvudet i andra perioden. Frågan är om han kommer tillbaka mer i OS-turneringen. –Matchstraffet säger allt. Det är inte snyggt, förhoppningsvis är allt bra med honom, säger backkollegan och Frölundahårdingen Christian Folin.

Philip Holm, i mitten, leds av isen av lagkamraterna Jonathan Pudas och Joakim Nordström, till höger, efter att ha blivit tacklad i huvudet.

Philip Holm, i mitten, leds av isen av lagkamraterna Jonathan Pudas och Joakim Nordström, till höger, efter att ha blivit tacklad i huvudet.

Foto: Christine Olsson/TT

Ishockey2022-02-13 11:00

Det var efter knappa fem minuter av den andra perioden som Finlands Markus Granlund kom in snett från sidan och träffade Holm med en tackling i huvudet.

Han blev liggandes på isen en stund och hjälptes sedan på vingliga ben till båset av lagkamrater. Han togs direkt till omklädningsrummet och återkom inte i spel. Enligt Tre Kronor var det en försiktighetsåtgärd och Holm ska undersökas vidare.

Finland drog på sig massor av utvisningar i andra perioden och det var heta känslor mellan lagen hela tiden.

TT: Tyckte du Finland spelade fult i mittperioden?

– Det är väl en frustration när ett lag har momentum. De försökte få tillbaka sitt momentum och vi försökte hålla oss kalla. Fokusera på nästa mål. Det är så det ser ut när ett lag ligger under. De försökte få oss ur balans, säger Folin.

Målvakten Magnus Hellberg om tacklingen:

– Jag hoppas han mår bra, jag såg inte riktigt incidenten men jag hörde att det kanske inte var så snyggt.

Markus Granlund fick matchstraff efter att händelsen videogranskats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!