Holtz gjorde mål när New Jersey slog Detroit

Svenske Alexander Holtz gjorde ett mål och en assist när hans New Jersey besegrade Detroit med 5–1 i nattens möte i NHL-ishockeyn.

Svenske Alexander Holtz firar sitt mål mot Detroit.

Ishockey2023-01-05 05:47

Holtz, som spelat ungdomshockey i Nacka och Djurgården före flytten över Atlanten, utökade till 4–0 efter sex minuter och 40 sekunder in i den tredje perioden. Det var hans andra mål i NHL-karriären.

Utöver Holtz gjorde även lagkamraterna Nico Hischier, Jack Hughes och Dougie Hamilton varsitt mål och en assist.

New Jerseys målvakt Vitek Vanecek räddade 32 skott på mål och höll nollan i 58 minuter, innan Lucas Raymond gjorde mål i powerplay med två minuter kvar av matchen.

– Riktigt olyckligt att vi släppte in det målet på slutet, eftersom vi alla visste hur gärna han ville ha den där avslutningen. Men han har varit enastående hela året och han är ryggraden i det här laget, säger New Jerseys Miles Wood om Vaneceks spel i buren efter matchen.