Holtz målskytt: "Blev verkligen glad"

Alexander Holtz gjorde säsongens – och NHL-karriärens – första mål. Men trots det förlorade hans New Jersey mot Philadelphia med 2–5.

New Jerseys unge svensk Alexander Holtz utmanar Carter Hart.

Ishockey2022-10-14 05:02

Målet kom i ett powerplayanfall i första perioden, där landsmannen Jesper Bratt såg att Holtz hade mycket yta på vänsterkanten. Holtz sköt rappt i väg pucken, som letade sig in mellan plockhandske och benskydd på Philadelphias Carter Hart.

– Jag blev verkligen glad, jag har lagt ned så mycket jobb för att nå hit. Men tyvärr räckte det inte till seger, säger han i en intervju med klubben efter matchen.

20-årige Alexander Holtz, som spelat ungdomsishockey i Nacka och Djurgården före flytten över Atlanten, gjorde NHL-debut och spelade nio matcher förra säsongen, gjorde därmed sitt och klubbens första mål för säsongen, och för egen del även NHL-karriärens första mål.

Kortvarig glädje

Nu blev kanske målglädjen inte alltför långvarig. 23 sekunder senare hade Philadelphia kvitterat, och gjorde i efterföljande perioder ytterligare tre mål. Bratt noterades för en kvittering vid Damon Seversons reduceringsmål, men närmare än så kom aldrig New Jersey, som förlorade matchen med 2–5.

Men genom att utnyttja spelarnas fart bättre, och ha mer fokus, kan det bli svårt för motståndarna att hinna fatt djävlarna, tror Holtz.

– Jag vill hjälpa till att bygga ett vinnarlag. Jag tror att vi har något på gång, och vi måste fortsätta att bygga på det, säger han.

Olofsson tvåmålsskytt

Victor Olofsson fick med sig två enkla mål, när hans Buffalo tog emot och besegrade Ottawa. Blott 15 sekunder tog det för Olofsson att göra målen i öppen kasse, som Ottawas Anton Forsberg tidigare bevakat, i slutminuten, vilket fastställde slutresultatet till 4–1.

Backen Rasmus Dahlin och JJ Peterka gjorde de andra två Buffalomålen, medan Brady Tkachik stod för Ottawas inledande mål, som Erik Brännström var en av de assisterande vid.

– Det var en del nerver under första perioden tror jag. Vi kom in hit (till omklädningsrummet), slappnade av lite och åkte ut igen, säger Rasmus Dahlin till presskåren efter matchen:

– Vi hittade vårt spel rätt fort och kämpade oss igenom och hittade ett sätt att vinna, säger han.