Holtz om coronakaoset: "Man blir chockad"

BĂ€sta polaren föll bort först av alla och sedan har coronakaoset bara fortsatt i Juniorkronorna. DjurgĂ„rdsstjĂ€rnan Alexander Holtz om sin reaktion nĂ€r huvudtrĂ€naren Tomas MontĂ©n testade positivt: –Det Ă€r klart man blir chockad, det kĂ€nns jĂ€ttekonstigt att vĂ„r förbundskapten försvann.

Alexander Holtz. Arkivbild.

Alexander Holtz. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2020-12-09 14:00

Totalt har Ätta personer, fyra spelare och fyra trÀnare, testat positivt för covid-19 och fÄr inte följa med landslaget till junior-VM i ishockey i Kanada den 25 december-5 januari.

– Det Ă€r klart att det Ă€r konstigt och lite trĂ„kigt. Men det Ă€r inte sĂ„ mycket vi kan göra, vi Ă€r de spelare och ledare vi Ă€r och ska göra det bĂ€sta vi kan göra, sĂ€ger Holtz.

Den 18-Ärige DjurgÄrdsstjÀrnan har haft en het höst och leder poÀngligan för juniorer i SHL med 6 mÄl och 13 poÀng.

"Det Àr jÀttetrÄkigt"

TvÄ av hans bÀsta kompisar och medspelare Àr redan borta. William Eklund, kedjekompis i DjurgÄrden, och Karl Henriksson, Frölunda, vanligtvis center mellan Holtz och Lucas Raymond i juniorlandslaget, fÄr inte följa med till JVM efter positiva test.

– Jag och "Wille" Ă€r bĂ€sta polare och spelar ihop i DjurgĂ„rden sĂ„ jag tror vem som helst hade velat Ă„ka pĂ„ ett JVM med sin bĂ€sta kompis. Det Ă€r jĂ€ttetrĂ„kigt, sĂ€ger Holtz.

Han kÀnner dock inga tveksamheter sjÀlv över att spela JVM trots att smittspridningen Àr sÄ hög vÀrlden över.

– Nej, inte alls. Man Ă€r sĂ„ klart jĂ€ttesugen pĂ„ att spela ett JVM, i en sĂ„n hĂ€r speciell situation sĂ„ Ă€r det klart att det kĂ€nns annorlunda, men jag tror det kan bli vĂ€ldigt stort.

SvÄrt med sammanhÄllning

Juniorlandslaget sköt upp sin första trÀning i Sundsvall, men följer ordinarie trÀningsschema sedan i gÄr eftermiddag. Assisterande förbundskaptenen Joel Rönnmark sköter ispassen. Holtz sÀger att han inte Àr rÀdd för att sjÀlv bli smittad inför avresan pÄ söndag.

– Vi Ă€r sĂ„ pass skyddade hĂ€r och gĂ„r runt med masker hela tiden, vi har ett begrĂ€nsat omrĂ„de vi rör oss pĂ„ mellan ishallen och hotellet och sedan Ă€r vi sjĂ€lva pĂ„ hotellrummet. Det Ă€r inte jĂ€ttemycket kontakt man fĂ„r, sĂ„ det blir lite PS4 och Facetime och sĂ„.

TT: TrÄkigt?

– Ja, det Ă€r klart det Ă€r segt. Det blir svĂ„rare att fĂ„ till en sammanhĂ„llning i gruppen, men det kĂ€nns som vi Ă€ndĂ„ fixar det i hallen. Alla vill göra det som krĂ€vs för att fĂ„ Ă„ka till Edmonton.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!