Hoppet lever för Holm: "Inga symptom"

Hoppet om spel i kvartsfinalen lever för Tre Kronors back Philip Holm som tacklades mot huvudet i gårdagens match mot Finland. –Det ser positivt ut i det avseendet att Philip inte har några symptom i dag och inte heller hade det efter matchen i går, säger Tre Kronors lagläkare Jonas Kalman.

Philip Holm hjälps av isen efter huvudtacklingen mot Finland.

Philip Holm hjälps av isen efter huvudtacklingen mot Finland.

Foto: Christine Olsson/TT

Ishockey2022-02-14 08:47

Holm fick bryta förlustmatchen mot Finland redan en bit in i andra perioden sedan han tacklats mot huvudet av Finlands Markus Granlund som fick matchstraff.

Efter smällen blev Holm liggande på isen och han såg groggy ut när han hjälptes av isen på ostadiga ben.

– Det kan man bli när man får en smäll. Samtidigt sa han att han låg kvar för att lugnt känna efter att det inte var någonting. Vi plockade ju av honom och undersökte honom efter matchen, berättar Kalman.

Ännu vågar Jonas Kalman inte slå fast att Jokeritbacken kan spela på onsdag. Symptom kan komma senare.

– Det kan komma flera dagar efteråt, men det är klart att för varje timme som går så minskar risken. Efter ett par dygn så är det ovanligt att man uppvisar symptom som inte fanns från början, säger han.

TT: Vilar han i dag?

– Han kör lite i gymmet i dag i och med att han mådde bra i morse. Jag har gett klartecken till det så får vi se hur det utvecklas, att han inte får symptom av det.

Kalman vill inte gradera chansen till att Philip Holm spelar kvartsfinalen, sannolikt mot Kanada, på onsdag:

– Det är positivt att han inte har några symptom i dag, men vi får se hur det utvecklas. Vi kommer inte att ta några risker med honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!