Hoppet om playoff försvann

Nej. Nu kan Vimmerby glömma playoff. Allt tyder på det efter 3-4 hemma mot Kristianstad. - Fy fasen vad tungt. Det kändes som att vi hade allt efter första perioden, sa isens kanske bäste spelare, Andreas Rundgren.

VH-depp. Vimmerbyspelarna deppar efter Kristianstads 3-2-mål, som kom halvvägs in i matchen. Efter det orkade inte Vimmerby Hockey resa sig igen.

Ishockey2015-02-05 07:27

Så var det. VH var klassen bättre än Kristianstad i den första perioden och spelade stundtals strålande, med hög fart, intensitet och kreativitet. Det märktes sannerligen inte att Vimmerby var jumbo inför matchen.
Niklas Svensson gav "Tigrarna" ledningen tidigt, då han prickade in 1-0. Sebastian Nilsson fyllde på till 2-0 på en retur i numerärt överläge.
- Det var verkligen bra. Vi tog oss med spelet vi hade mot Pantern, sa assisterande tränaren Krister Ström.

Snabb kvittering
VH var också nära 3-0 - sen kom kallduschen. Med 19 sekunder kvar av den första perioden, i powerplay, svarade backen Niklas Pavel för ett misstag. Oattackerad passade han rakt i gapet på Emil Sandin. Från nära håll tryckte han in reduceringen.
- Det var jobbigt att få ett mål så sent. Det är alltid tufft, säger Andreas Rundgren.
Istället för att gå in i den första periodvilan med enbart positiva känslor, kom tvivlen. Efter 44 sekunders spel i mittperioden var det kvitterat. Återigen var det en bjudning från hemmalaget. Simon Stark fick öppet läge och hastigt och lustigt var Kristianstad ifatt målmässigt.
- Vi ska vara glada att det blev som det blev. Vi satt kvar i bussen i den första perioden. Vi var passiva, statiska och nä, det var verkligen slätstruket, säger skåningarnas tränare Fredrik Hallberg.