Hörnqvists dubbel sänkte Detroit

Florida ångar på i NHL. Borta mot Detroit blev det 7–2 efter två mål av Patric Hörnqvist. –Det var en bra kväll, konstaterade tränaren Joel Quenneville.

Floridas Patric Hörnqvist (till höger) i kamp mot Detroits Marc Staal framför Detroitmålet.

Ishockey2021-02-20 06:49

Det var två lag med helt olika formkurvor som skrinnade ut på isen i Detroit. Hemmalaget kom med fyra förluster på de fem senaste matcherna, bortalaget med fyra segrar under samma period.

Och Florida visade från nedsläpp vilket lag som har medvind. När Patric Hörnqvist från snäv vinkel stötte in 3–0 i öppet mål hade det gått tolv minuter och hemmalaget hade ännu en tung uppförsbacke.

"Vi dominerade"

En reducering kom visserligen, men Florida svarade direkt med ett snabbt mål.

– Vi dominerade i första perioden och det belönades vi för, säger Hörnqvist.

– När vi spelar som vi ska är vi minst lika bra som någon annan och det visar vi nu.

Florida trummade på och släppte aldrig greppet. När Detroit reducerat ytterligare en gång, till 2–5, prickade Hörnqvist i powerplay in 6--2, den här gången rakt framför målburen och med hela målet på vid gavel.

Hemmalaget orkade inte komma igen ytterligare en gång, i stället fastställde Anthony Duclair slutresultatet 7–2.

– Det var en bra kväll. Nu ska vi bygga vidare på det här för ju bättre vi spelar, desto roligare är det, säger tränaren Joel Quenneville.

"Fruktansvärt dåliga"

I Detroit-lägret är det inte lika uppåt, och tränaren Jeff Blashill försökte inte komma med några ursäkter.

– Vi var fruktansvärt dåliga, sade han på presskonferensen efter matchen.

Detroit fick fyra chanser till spel i numerärt överläge, men det tog dem inte närmare nätkänning. Laget har nu spelat elva matcher i rad utan utdelning i powerplay, och så dåligt har laget inte presterat med en man mer på isen sedan 1950.

– Det är inte acceptabelt. Jag trodde att vi var på väg att lista ut hur vi ska vinna, men vi förlorar alla en mot en-kamper över hela isen, säger lagets danske center Frans Nielsen.