Horsky: "Behöver ta mer ansvar"

Efter ett kortare uppehåll har det nu återigen blivit dags för Vimmerby Hockey att spela match. Man ställs mot Halmstad Hammers på hemmaplan under söndagen. "Vi har förändrat ganska mycket", säger VH:s tränare Phil Horsky.

Phil Horskys Vimmerby Hockey ställs mot Halmstad Hammers på hemmaplan.

Phil Horskys Vimmerby Hockey ställs mot Halmstad Hammers på hemmaplan.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-11-02 15:39

Vimmerby Hockey är i behov av en seger för att haka på i striden om Allettan. Efter tio spelade matcher har man åtta poäng upp till femteplatsen, som Kalmar i nuläget innehar. 
– Jag hoppas och vet att det kommer att se annorlunda ut imorgon (söndag). Vi behöver ta mer ansvar och bli mer desperata, säger VH-tränaren Phil Horsky inför matchen. 

VH:s senaste match slutade med förlust (2–0) borta mot Dalen. Under uppehållet som varit har man nu samlat sig och laddat för att ta revansch mot ett Halmstad som man föll mot (4–2) på bortaplan i premiären av Hockeyettan den här säsongen. 
– Vi har jobbat med hela spelidén och med allt vi behöver jobba med för att kunna ta nästa steg. Mycket handlar om försvarsspelet men nu under de senaste dagarna har vi jobbat mycket med anfallsspelet, powerplay och boxplay. Vi har kommit närmare dit vi vill vara, säger Phil Horsky. 
Vad blir viktigast mot Halmstad?
– Att vi fortsätter med det som varit bra hittills men att vi ska bli rakare när vi anfaller mot kassen och söka avslut oftare. Jag behöver se killar som vill göra skillnad och som vill förtjäna sin istid. Halmstad är ett skickligt och kompakt lag som försvarar bra så det är ett tufft motstånd för oss. Vi måste utnyttja våra lägen mot dem. 

Vimmerby Hockey tappade forwarden Henrik Eriksson förra veckan. Till morgondagens match kan man kanske få in ett tillskott, menar VH-tränaren.
– Vi har förändrat ganska mycket i kedjorna och kommer få se lite andra par spela tillsammans. Men vi tar det match för match. Sedan kanske vi lånar in någon forward, men det får vi se imorgon. 

Kaptenen Jakob Karlsson är tillbaka i laget efter att ha missat den senaste matchen. Tomas Rydén kommer att vakta kassen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!