Horsky: ”Blir ett mindgame igen”

Vimmerby Hockey har 1-0 med sig i matchserien mot Troja/Ljungby inför kvällens retur i Vimmerby Ishall.

Kan Vimmerby Hockey fälla Troja ännu en gång och säkra avancemang till playoff 3 ikväll?

Kan Vimmerby Hockey fälla Troja ännu en gång och säkra avancemang till playoff 3 ikväll?

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-08 08:00

Efter seger 2-1 i Ljungby i tisdags har Vimmerby Hockey skaffat sig läge att säkra avancemang till playoff 3 i kväll. Vinner Troja så blir det en helt avgörande match på lördag, också i Vimmerby.

– Vi har en rikigt bra chans. Det kommer bli tuffare än i tisdags och de kommer vara ännu desperatare, men vi är taggade för att stänga serien direkt. Vi har en riktigt bra lagkänsla. Vi har spelat bra, men känner att vi har lite till att plocka ut, och en växel till i olika situationer, säger VH-coachen Phil Horsky.

Horsky har analyserat matchen senast, och kommer trycka på vissa saker i förberedelserna. VH har tränat onsdag och torsdag, och hade ett längre videomöte under torsdagkvällen. Den mentala biten är också en viktig bit i ett playoff.

– I andra perioden var Troja bättre. Vi tog några dåliga beslut i andra perioden, och då kan det bli så här mot dem, och det är något vi har analyserat och pratat om. Det kommer blir ett mindegame igen, säger Phil Horsky.

Att ha ledningen i matchserien in i match två, på hemmais, tycker Phil Horsky är bra läge.

– Vi har spelat bra hemma mot Troja. Vi har en bra känsla mot dem, men vi måste göra samma saker oavsett. Det blir lite psykologi nu, där vi kan spelat lite mer avslappnade och de kanske blir stressade och börjar titta på klockan. Men vi vill ha en bra start på matchen igen, och det gäller att jobba stenhårt och ta byte för byte, säger VH-coachen.

I laget tvingas man vara utan forwarden Oscar Gustafsson, som skadades i senaste matchen mot Troja, och där det konstaterades under onsdagen att han har en fraktur i vänstra handleden och blir borta i fyra veckor.

– Det är jättetråkigt för Oscar, men nu har någon annan möjligheten att kliva fram, vi har byggt laget för sådana här situationer, säger Phil Horsky.

Istället kommer Martin Jönsson och Christian Blomqvist att dela på uppgiften som ytterforward jämte Mattias Wigley och Oliver Kempainen.

– Jönsson kommer att starta, men vi kommer att använda Blomqvist också och gå runt på 13 forwards och sju backar, fortsätter VH-coachen.

Phil Horsky hoppas också på ett stort hemmastöd från läktarna i kvällens match.

– Det var riktigt bra i Ljungby senast, och det var lite som att spela en hemmamatch. Jag hoppas det blir mycket folk och en fullsatt hall, säger Phil Horsky.

Tidigare rekordnotering på läktarna för Vimmerby Hockey i en playoffmatch i modern tid är 1248 personer från matchserien mot Tranås säsongen 2012/2013. Den siffran bör ligga i farozonen i kväll.

VH-målvakten Tomas Rydén har åter en nyckelroll i hemmamålet.
VH-målvakten Tomas Rydén har åter en nyckelroll i hemmamålet.
VH:s bästa publiksiffror hemma i playoff

1248 (Tranås våren 2013)

1239 (Kristianstad våren 2017)

1210 (Tranås våren 2013)

1105 (Sundsvall våren 2017)

1039 (Skövde våren 2017)

* Statistiken inkluderar playoffmatcher i hockeyettan från säsongen 2012 och framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!