Horsky: "Det är bara en hockeymatch"

Det blir en helg med dubbla matcher för Vimmerby Hockey. På lördag möter man Borås på bortaplan och på söndag möter man dem på hemmaplan. Men VH måste få målskyttet att lossna om det ska bli några poäng. "Vi vill för mycket", säger tränaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey möter Borås två gånger om den här helgen.

Vimmerby Hockey möter Borås två gånger om den här helgen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-11-08 14:19

Vimmerby Hockey kommer till matcherna mot Borås med en 3–1-förlust i ryggen från onsdagens möte med Kalmar.
– Vi ska fortsätta med det vi gjorde bra mot Kalmar i andra och tredje perioden. Jag var nöjd med drivet och viljan vi hade då och att alla ville vara spelbara, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

VH:s stora problem under de senaste matcherna har varit målskyttet och det offensiva spelet. 
– Det har varit svårt men vi måste se till att leta mer avslut och försöka skjuta mer helt enkelt. Sedan måste man ha studsarna med sig också, men det är sådant man förtjänar, säger Horsky.
Vad kan man göra för att få det att lossna?
– Grabbarna måste förstå att vi inte har något att förlora och att det inte finns några konsekvenser. Man får inte tänka för mycket. Det är bara en hockeymatch och man måste slappna av och hitta rätt anspänningsnivå.

Han fortsätter:
– Spelarna vill verkligen och det är kul att se. Det är härliga killar som vill utvecklas och som lyssnar och tar till sig info. Men vi måste ha tålamod, vi vill för mycket. Man måste tänka på nästa byte hela tiden och inte tänka på Allettan och allt annat.

Nu väntar alltså dubbla fajter mot ett Borås som också haft en tuff säsong hittills. De ligger tia i HockeyEttan, två poäng bakom VH som ligger nia.
– Borås sätter en hård press och överpressar i vissa situationer. Det ska vi utnyttja och det ska jag ta med spelarna när vi har videogenomgång, säger VH-tränaren. 

Backen och den egna produkten Helge Holmstrand, som är inlånad från HV71, finns med i VH-laget igen till mötena med Borås. Däremot försvinner IK Oskarshamns-lånet Ludwig Svensson Träff (forward).
– Vi har gott om forwards så vi använder våra egna istället, säger Horsky.

Christoffer Rasch utgick skadad i matchen mot Kalmar och kommer inte att komma till spel mot Borås. Exakt vad det är för skada vill man inte specificera. 
– Det är en underkroppsskada. Han är borta nu till helgen i alla fall och sedan får vi se hur det blir nästa vecka.

VH letar fortfarande förstärkningar efter att forwarden Henrik Eriksson och backen Alexander Andersson lämnat.
– Vi letar efter ersättare till dem just nu. Men jag tycker samtidigt att det laget vi har nu är tillräckligt bra och att vi ska kunna vinna ändå.

Phil Horsky, t.h., vill se ett VH som släpper loss och inte tänker för mycket.
Phil Horsky, t.h., vill se ett VH som släpper loss och inte tänker för mycket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!