Horsky: "Det bästa laget vi mött"

VH-tränaren Phil Horsky hade inte mycket att klaga på trots onsdagens förlust. Halmstad var helt enkelt bättre och vann med 3–1.

Halmstads fart vållade stundtals stora problem för Jonas Nyman och hans lagkamrater.

Halmstads fart vållade stundtals stora problem för Jonas Nyman och hans lagkamrater.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-11-04 21:45

Det mål som skulle visa sig bli matchavgörande, alltså Halmstads 2–1-mål, kom med bara 19 sekunder kvar av den första perioden. Det målet är en liten tagg i VH-tränaren.

– De får in sitt ledningsmål efter en tekning och istället för lika så går vi till paus i underläge.

Matchen i Vimmerby Ishall var annars av hög klass. Två formstarka lag med varsin segersvit gjorde upp. Och domarna lät dem spela. Matchens första utvisning delades inte ut förrän efter 15 sekunder i den tredje perioden. Vimmerby fick då chansen med en spelare mer men trots bra spel behöll Halmstad sin 2–1-ledning.

– Vi hade chanser att kvittera och vi behöver ha en bättre dag offensivt när vi möter ett så pass bra lag, säger Horsky.

Som var imponerad av Halmstad.

– Ja, det är det bästa laget vi mött, dom var riktigt bra. Vi hade svårt att hantera deras fart inledningsvis.

Är du överraskad över Halmstads kvalitet?

– Nej, jag har scoutat dem och vet vad de går för.

Av de fyra målen i matchen föll tre i den första perioden. Halmstad tog ledningen knappt halvvägs in då ett backskott styrdes in bakom en vass Tomas Rydén. Repliken från VH kom dock snabbt. Mindre än minuten senare fick de 192 åskådarna jubla sedan Max Popovic spräckt sin målnolla för säsongen.

Målet kom till efter att han vispat dit en målvaktsretur. I slutskedet av perioden kom alltså Halmstads ledningsmål. Ett mål som stod sig fram till den tredje perioden.

– Det saknas inte mycket men vi blev lite för desperata i avslutslägena, säger Horsky om kvitteringsjakten i tredje perioden.

Istället för kvittering blev det 3–1 för Halmstad. Tidigare VH-spelaren Martin Pärna lämnades obevakad i slottet och kunde pricka in matchens sista mål efter nästan fyra minuters spel.

– De har så pass skickliga offensiva spelare att det inte går att ge dem någon yta alls, säger Horsky, innan han fortsätter:

– På det stora hela tycker jag om den attityd vi visar och vi ger oss själva chansen. Jag är stolt, trots förlusten. Med den här insatsen i hjärtat kan man ta en förlust.

VH gick hårt för en reducering under slutminuterna och spelade sista 3:20 med tom kasse. Men reduceringen uteblev och den segersvit som förblir intakt är Halmstads, som nu är uppe på fem.

– En ganska bra och stabil bortaseger. Vi får till vårt spel och kontrollerar det ganska bra, säger Halmstads tränare Tony Lindström.

Karta: Vimmerby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!