Horsky: "Det här var säsongens bästa match"

Det borde ha blivit tre poäng. Det blev två. VH-tränarna Phil Horsky och Mattias Lindén var ändå supernöjda när vi träffade dem i spelarbussen strax efter 2-1-vinsten mot KRIF.

Phil Horsky var mycket nöjd med Vimmerbys insats mot Kallinge-Ronneby.

Ishockey2019-11-27 22:20

De hade all anledning att vara belåtna med Vimmerbys insats mot topplaget, men ändå inte...

Belåtna med spelet, attityden och insatsen. Missnöjda med effektiviteten.

– Sett över 60 minuter dominerar vi. Vi fick en bra start, var aktiva direkt och vi vinner mycket längs sargerna, säger Phil Horsky.

VH gjorde en mycket stark match i Kallinge.

–  Säsongens bästa, tyckte både Horsky och Lindén.

Faktum är att Vimmerby var bättre än Kallinge i alla tre perioder, inte minst i den andra då spelövertaget i stort sett var totalt. Trots det så var det KRIF som gjorde matchens och periodens enda mål. Det var en riktig kalldusch för "Tigrarna".

–  Vi skapade väldigt mycket chanser, men kunde inte göra mål. Kallinge hade bara tryck på oss en gång i andra perioden, och då gjorde de mål, fortsätter Horsky.

Vad sa ni egentligen i pausen mellan den andra och tredje perioden?

–  Vi sa att det bara var att fortsätta att jobba på och tro på det. Det var inte första gången som vi varit i samma situation den här säsongen, säger Horsky med ett snett leende.

Hur som helst, frustrationen måste ändå ha varit högst påtaglig bland VH-spelarna. Trots mängder av heta lägen, så letade sig inte pucken i nät. Det var inte för inte som Kallinges målvakt Hampus Nivalainen blev utsedd till bäste hemmaspelare. Han gjorde en stormatch i KRIF-kassen. Precis som hans målvaktskollega i Vimmerby, Oscar Walldén.

Frågan var om VH skulle få hål på Kallinge i sista? Jodå, men det dröjde ett tag. Knappt halvvägs in i den sista perioden kom så det förlösande målet – och kvitteringen. Snyggt var det också. Teknikern Roman Semjonovs cirklade runt bakom kassen och hittade den framstormande backen Linus Ljung. Han fick kanonträff och fixade 1-1 via nättaket.

Några fler mål blev det inte i ordinarie matchtid och inte heller i förlängningen. I straffläggningen var Vimmerby bäst, där Christoffer Rasch, Roman Semjonovs och Pierre Gustavsson nätade. Den sistnämndes mål blev avgörande.

–  Vi vinner matchen tack vare våra förberedelser, säger Horsky.

Hela laget var bra i VH. Närmast väntar hett derby mot Tranås.

Vill ni läsa mer om matchen mot KRIF, gå in på vår sajt www.vimmerbytidning.se och ta del av tv-intervjun, betygen och andra artiklar.