Horsky: "Det kommer bli rock'n'roll"

Derbymatcherna mot Tranås brukar alltid bli heta matcher. På lördag är det dags för Vimmerby Hockey att välkomna TAIF till sin hemmaborg. "Det är ett derby med mycket känslor", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Kan Phil Horsky och VH matcha Tranås på lördag? Senast lagen möttes vann VH en oerhört fysisk match.

Kan Phil Horsky och VH matcha Tranås på lördag? Senast lagen möttes vann VH en oerhört fysisk match.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-29 15:50

Vimmerby Hockeys formkurva är på uppåtgång efter seger senast mot Kallinge/Ronneby på straffar. På lördag är det dags för ny match och den här gången är det derby mot Tranås AIF. 
– En otroligt rolig och speciell match för grabbarna i laget, för fansen och för hela föreningen, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky. 

Senast lagen möttes var den 12:e oktober i  Tranås, två dagar innan Horsky tog över som ny tränare för VH. Då bjöd lagen på stor underhållning och mycket fysiskt spel i en svängig match som VH till slut vann med 6–4. Vi kan nog förvänta oss en liknande typ av match nu igen.
– Så klart att man förväntar sig det. Det är ett derby med mycket känslor där det gäller att balansera anspänningen. Man vill ha det fysiska spelet men samtidigt ha ett lugn på banan. Sedan så vill man inte hålla tillbaka grabbarna i en match som den här, menar Horsky, som var nöjd med vad han såg i VH:s senaste match:
– Självförtroendet, attityden och vinnarskallen var verkligen där. Vi gör ett riktigt bra jobb, både individuellt och som lag. Nu börjar även vinsterna trilla in också.

Ett derby är alltid oförutsägbart och så även den här gången. Tranås ligger inför matchen fyra i Hockeyettan med 32 poäng, medan VH är åtta med 24 poäng. En derbyseger för VH och hoppet om Allettan lever fortfarande, även om det blir väldigt tufft att nå dit.
– Hoppet lever absolut men vi väljer att inte fokusera på tabellen. Vi tar en match i taget och får titta på tabellen efteråt när allt är klart. Det viktigaste för oss är att ha en processorienterad tanke där vi hela tiden tänker på nästa byte, säger VH-tränaren.
Vad är Tranås för typ av lag?
– Ett riktigt bra hockeylag som jobbar hårt och som har en bra blandning i laget. De spelade också bra senast, så det blir en tät match med mycket fysiskt spel. Det kommer bli "rock'n'roll", haha. 

För Vimmerbys del så missar viktige backen Oskar Carlsson matchen.
– Det är på grund av personliga skäl. Vi vet inte hur många matcher han missar men han får den tiden han behöver. Jag tror dock att det inte borde vara någon fara för kommande matcher.

Lånet från VIK, Erik Gustafsson, är dock med i laget. Även Adam Lindblad finns med. På målvaktssidan är det i skrivande stund inte klart vem som står mellan stolparna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!