Horsky: "Ett stort steg framåt"

Vimmerby Hockey jagar en plats i allettan – då var det skönt med seger mot Halmstad Hammers under söndagen. Men det blev "bara" två poäng, efter straffseger med 2–1. "Vi är nöjda", säger Phil Horsky, tränare i VH.

Phil Horsky tyckte att VH tog "ett stort steg framåt" efter matchen mot Halmstad.

Phil Horsky tyckte att VH tog "ett stort steg framåt" efter matchen mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-11-03 19:54

Vimmerby Hockey välkomnade Halmstad till Vimmerby Ishall under söndagen och var i behov av en seger för att inte halka efter i kampen om Allettan alltför mycket. Och seger blev det, även om den satt långt inne. VH vann nämligen på straffar efter att matchen slutat 1–1 under ordinarie tid. 
– Jag tycker att vi gör en bra match över 60 minuter. Vi är svaga i andra perioden men annars så spelar vi bra. Sedan så spelar vi alldeles för komplicerat i anfallszonen och vi är för mjuka framför deras kasse. Det måste vi ändra på för annars kommer vi behöva vinna matcher med uddamålet varje gång. Man måste leda en hockeymatch för att ta alla tre poäng, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Det var annars ett VH som kom ut med mycket energi och ett mycket rakare spel där man bara öste på med skott mot Halmstads, för dagen mycket duktiga, målvakt Jacob Crespin. Utdelningen dröjde dock och efter en mållös första period var det Halmstad som spräckte nollan med ett stenhårt skott upp i nättaket bakom Tomas Rydén i VH-målet i mitten på den andra perioden. Och det var ett VH som såg ganska uddlösa ut i det skedet av matchen.
– I andra perioden fick jag lite ont i huvudet för att vi kastade iväg för många puckar och tappade för mycket, säger Horsky, som inför den tredje perioden ändrade om i kedjorna för att få till en kvittering.

1–0-underläge med mindre än tio minuter kvar av matchen. Då klev VH:s poängkung Oskar Carlsson fram och pangade in 1–1 i powerplay assisterad av kaptenen Jakob Karlsson. VH fick blodad tand och tryckte på för ett segermål, men Halmstad höll undan och tog matchen till "over time".
– Den här skyldigheten och desperationen saknades fortfarande framför deras mål. Jag sa till grabbarna att "ni kan ta en utvisning och slå på målvakten och gå in där". Vi fick utdelning i tredje perioden på det. Men vi måste leda den här matchen från början.

VH dominerade sedan stort i tre mot tre-spelet i förlängningen och bombarderade Crespin i Halmstadmålet. Halmstad hade inte ett enda skott under de fem minuterna medan VH hade flera hundraprocentiga chanser att avgöra.

Men målen uteblev och matchen gick till straffar. Där blev Tomas Rydén hjälte för VH, efter att fredat sitt mål fyra gånger om. Två poäng till VH alltså, som knappar in lite på lagen ovanför. 
– Det är ett stort steg framåt för oss, det är inget snack om det. Vi är nöjda. Men det finns fortfarande mycket att förbättra, säger VH-tränaren och fortsätter:
– Samtidigt var försvaret ännu bättre idag (läs söndag) och boxplay var också riktigt bra. Vi har inte släppt in något mål i boxplay på fyra matcher nu och släpper in i snitt lite över ett mål per match under de senaste matcherna, om man inte räknar med målen vi släpper in i tom kasse. Det är bra och värt att påpekas.

VH hade lånat in 19-årige forwarden Ludvig Svensson Träff från IK Oskarshamn inför matchen. Han fick några byten och visade att det absolut finns något där.
– Han gör det bra och jag tycker om hans energi. Det är bra att ha honom och jag gillar honom, det finns mycket potential. Vi kommer att använda honom tills vidare, säger Horsky.

Mathias Wigley slet och var VH:s bästa spelare tillsammans med Niklas Salo och Oskar Carlsson. 

VH ligger kvar på nionde plats i HockeyEttan med 14 poäng, sex poäng upp till Kalmar som är femma. 

Ludvig Svensson Träff lånades in till VH från IK Oskarshamn inför matchen mot Halmstad och fick beröm av VH-tränaren.
Ludvig Svensson Träff lånades in till VH från IK Oskarshamn inför matchen mot Halmstad och fick beröm av VH-tränaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!