Horsky: "Honom måste vi kontrollera"

Viktiga poäng står på spel. Då måste VH får stopp på Allettans kanske bäste spelare Marcus Paulsson. "Honom måste vi kontrollera", säger Phil Horsky inför matchen.

SHL-meriterade Marcus Paulsson avgjorde för Mörrum i senaste mötet mot Vimmerby. Han lär vara det största hotet mot VH-seger även den här gången.

SHL-meriterade Marcus Paulsson avgjorde för Mörrum i senaste mötet mot Vimmerby. Han lär vara det största hotet mot VH-seger även den här gången.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-01-30 17:00

De var seriens mest formtoppade lag. Sedan har Mörrum fått lite grus i maskineriet i Allettan. På söndag kommer de på besök till Vimmerby Ishall. Så här går Phil Horskys tankar om motståndarna, sitt eget lag och stjärnan Marcus Paulsson. 

Ni vann i onsdags efter ett par förluster. Var firandet och glädjen en annan än vad den brukar vara när ni vinner?

– Det var helt klart en lättnad. Samtidigt tycker jag inte vi har fått den utdelning som vi har förtjänat. Vi har spelat bra även när vi har förlorat, men visst var det bra för moralen och skönt för både spelarna och laget. 

Mörrum, vad säger du om dem?

– De har tappat Ingvarsson (Adam), som är skadad. Kanadensaren Foudy är inte heller med längre. Men det är ett bra lag som är stora, starka och svåra att möta. Ändå har vi bra minnen från matcherna mot dem. Vi måste ha koll på Paulsson (Marcus). Han gör det alltid bra i både fem mot fem och i powerplay. Han får mycket istid och är skicklig. 

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?

– Vi kommer som vanligt att börja stenhårt, åka mycket skridskor och försöka sätta hård press på dem. Jag hoppas att de inte tycker det är roligt att komma hit när vi spelar det spelet. De ska känna sig pressade. 

Matchtruppen blir troligen densamma som mot Visby/Roma. Det betyder att forwarden Sebastian Vidmar förmodligen inte är med. 

– Jag räknar inte med honom mot Mörrum i dagsläget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!