Horsky: "Ibland får man spela mot domaren"

Det såg länge ut som att ingenting kunde stoppa Vimmerby Hockey i vårserien. Men borta mot Borås åkte man på sin andra raka förlust. "När man har domaren emot sig så är det jättesvårt", säger VH-tränaren Phil Horsky efter 4–2-förlusten under onsdagen.

Det ville sig inte för VH borta mot Borås. Nu har Vimmerby åkt på två raka förluster.

Det ville sig inte för VH borta mot Borås. Nu har Vimmerby åkt på två raka förluster.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-01-29 22:36

Efter tio raka segrar fick Vimmerby Hockey återigen känna på hur det är förlora, då Dalen vann för några dagar sedan. På onsdagen hade man chans till revansch när man åkte västerut för att möta vårseriens nästjumbo: Borås. 

VH lyckades inte studsa tillbaka och inkasserade sin andra raka förlust efter att Borås vunnit med 4–2. 
– Det är en tung förlust men vi gör många bra saker. Det här är ett tufft lag att möta – speciellt här i Borås – och de hade ingenting att förlora, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

Till en början såg det dock ljust ut för VH. Nils Rygaard styrde in 1–0 redan i den andra minuten och VH såg ut att vara på gång. Hemmalaget spelade upp sig och utjämnade rättvist i början på den andra perioden. Ledningsmålet för Borås hängde sedan i luften men tack vare ett magiskt mål av Roman Semjonovs kunde VH pusta ut och man såg ut att gå in i periodpaus med en 2–1-ledning. Borås ville annorlunda. Med minuten kvar kom ännu en kvittering.
– Hade vi haft 2–1 med oss i den andra periodpausen så hade det varit en helt annan sak. Men nu gör de 2–2 och det är synd, säger Phil Horsky.

I den tredje perioden var Borås det bättre laget och VH fick ofta spela boxplay, precis som man gjort i de två första perioderna. Det rådde stor irritation i VH-lägret vid flera tillfällen under matchen.
– Vi hade inget powerplay alls. Jag tycker att vi var värda minst ett powerplay men det är inget vi kan påverka. Ibland får man spela mot domaren. När man har domaren emot sig så är det jättesvårt att spela, säger han.

Sex minuter in i den sista perioden fick VH äntligen ett powerplay – som varade i två sekunder. Niklas Salo drog på sig en tvåminutare direkt efter tekningen och istället blev det spel fyra mot fyra. Då klev hela vårseriens poängkung, Henrik Eriksson i Borås, fram och gav sitt lag ledningen. 
– Målet kommer efter ett misstag av oss i mittzonen när vi spelar fyra mot fyra. Där skulle vi egentligen spelat powerplay men så blev det inte, säger Horsky, som inte höll med om utvisningen Salo fick:
– Det var en "diving" från Borås-spelaren som jag tycker att domaren måste se.
  

Mitt i kvitteringsjakten fick VH sedan ännu en utvisning. Den här gången för att man hade för många spelare på isen.
– Jag kan inte hålla med alls när det kommer till det. Det var absolut ett dåligt beslut av domarna. Jag brukar aldrig gnälla på sådant men det är som det är nu. Jag tycker överlag att vi har det lite tuffare med domarna och att vi haft det under hela fortsättningsserien. Vi får konstiga beslut emot oss, precis som idag (läs onsdag).

Borås avgjorde i tom kasse och tog en viktig seger i bottenstriden. VH får nu rannsaka sig själva efter sin andra raka förlust.
– Ja, det finns en risk att förlusterna sätter sig i huvudet men det har jag sagt hela tiden och inget är eller har varit klart. Alla lag är bra här. Ingenting är kört eller klart och jag vet inte ens hur många poäng det är ner. Jag tittar på processen och jag tar med mig inställningen och den första perioden från den här matchen, avslutar Phil Horsky. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!