Horsky laddad för ny säsong: "Har mitt DNA som tränare"

På tisdag går, på sätt och vis, startskottet för Vimmerby Hockeys kommande säsong. Då samlas laget för första gången och går igenom viktiga delar inför säsongen 20/21. För tränaren Phil Horsky har det varit fullt upp under uppehållet. "Det känns som jag utvecklats som ledare", säger han.

Phil Horsky går nu in i sin tredje säsong som tränare för Vimmerby Hockey.

Phil Horsky går nu in i sin tredje säsong som tränare för Vimmerby Hockey.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-05-16 19:27

För drygt en månad sedan förlängde succétränaren Phil Horsky sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Han och laget gjorde innan det en stark insats i Hockeyettan och hade ena benet i kvalserien till Allsvenskan innan coronapandemin avbröt allt. Ingen kvalserie, inget avancemang och ny säsong i Hockeyettan istället. Det är vad som nu väntar för Horsky och VH.

På tisdag träffas laget för första gången för att genomgå olika fystester och prova material, bland annat. Och det är ett delvis nytt lag som Horsky nu får jobba med.
– Lagbygget ser riktigt bra ut. Vi är klara med målvaktssidan och nästan klara med backsidan, där vi bara behöver få in en eller två till spelare. Oftast vill man ju bygga laget bakifrån men det är inte alltid så lätt. Den här gången har vi lyckats med det och "Mogge" (Morgan Persson, sportchef i VH) har gjort det fantastiskt bra, säger Phil Horsky.
Hur mycket har du haft att säga till om på värvningsfronten?
– Jag och Mogge pratar varje dag i princip och i slutändan är det här ett "team work", annars fungerar det inte. Vi bollar fram och tillbaka hela tiden.

Han själv har inte legat på latsidan de senaste veckorna. Jobbet med att planera kommande säsong, som blir hans tredje i VH, började tidigt.
– Det är en stor fördel att i april veta var man hamnar och ha tid på sig att förbereda allt. Förutom allt med värvningar och sådant så har jag också läst mycket och pratat med många coacher för att få nya idéer. Det känns som att jag utvecklats som ledare och har nya tankar, säger Horsky.
Kan vi förvänta oss några ändringar i spelsättet till nästa säsong?
– Nej, jag har mitt DNA som tränare. Vi kommer att skruva lite här och där och försöka ändra lite smådetaljer. Men i det stora hela så kommer det att se ut som tidigare, med hårt jobb, bra disciplin och mycket skridskoåkning.

På tisdagens återsamling kommer alla kontrakterade spelare att finnas på plats, förutom nya målvakten Gustav Bågenvik som jobbar. En som inte kommer att vara där är Jakob Karlsson. Han och klubben har ännu inte kommit överens om ett nytt kontrakt. Nu förklarar Phil Horsky hur han ser på hela situationen.
– Jag har varit inblandad i det här från början och har varit hemma hos Jakob, hälsat på honom och haft ett långt och bra samtal. Vi har varit tydliga med hur viktig han är för laget och att vi vill ha honom och vi har gjort allt vi kunnat. Enligt mig har vi gett honom ett bra kontraktsförslag och vi har egentligen inte mer pengar än vad vi kan ge. Vi vill fortfarande kunna bygga ett slagkraftigt lag och därför vill vi ha lite pengar kvar, säger VH-tränaren.

undefined
Phil Horsky instruerar Jakob Karlsson under en träning förra säsongen.

Han säger samtidigt att han är medveten om kaptenens syn på saken.
– Jag förstår att han är missnöjd men det är som det är i den här branschen och speciellt i dessa coronatider. Mogge har hanterat det här på ett bra sätt från början.
Tror du att det här löser sig och att Jakob spelar i VH nästa säsong?
– Absolut, jag tror att det kommer lösa sig till slut. Det här är en tuff situation för föreningen men jag måste säga att jag uppskattar Vimmerby Hockey, som är en av få klubbar i Hockeyettan som kan hantera ekonomin och som inte kastar ut pengar när det inte finns pengar.

Vimmerby Hockey 20/21

Spelare: Tomas Rydén (förlängning), Oskar Lindgren (ny från Kallinge/Ronneby), Jonathan Augustin (ny från Nybro Vikings), Oskar Carlsson (förlängning), Jonas Nyman (ny från Skövde IK), Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning). 

Tränare: Phil Horsky (förlängning).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!