Horsky: "Nu kommer Huddinge fundera lite"

Phil Horsky var mycket nöjd med insatsen mot Huddinge. Samtidigt blickade han framåt. "Det ska bli intressant att se hur Huddinge klarar av den här pressen, säger VH-tränaren.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-03 23:05

Vimmerby Hockey har kopplat greppet mot Huddinge. Tisdagens match slutade 5–3, efter stundtals mycket bra VH-spel. Efter den första perioden var ställningen 2–0.

– Frånsett de inledande minuterna, där Huddinge var lite bättre, är jag jättenöjd med den första perioden. Vi satte press på dem och fryste pucken i deras zon. Det var rättvist att vi ledde med två mål. Vi hade bra kontroll på spelet, säger Phil Horsky.

I den andra perioden tappade VH kommandot. Huddinge kom tillbaka. 2–0 blev 2–2.

–  Första fem i andra perioden var riktigt bra. Sedan tappade vi mycket energi i vårt powerplay. Det blev en momentum-changer. Huddinge gjorde det bra, samtidigt som vi fick långa byten och hamnade på hälarna.

Hur gick snacket i periodpausen?

– Att vi skulle jaga nästa mål. Och det gjorde vi också. Vi hade mycket energi kvar i den tredje perioden.

Det var lagkaptenen Jakob Karlsson som visade vägen när han satte 3–2 efter 45:28. Matchen slutade 5–3 och nu har Vimmerby satt press på Huddinge inför nästa match på fredag kväll, som spelas i Stockholm.

– Det var viktigt att vi vann den första matchen. Nu kommer Huddinge fundera lite. Vi har haft kniven mot strupen flera gånger den här säsongen. Vi är vana vid det. Nu är det deras tur, säger Phil Horsky.

Pressen är på Huddinge?

– Absolut. Så är det.

Nils Rygaard tvingades utgå i slutet av den första perioden efter ett skott i magen. Horsky räknar dock med att han kan vara med på fredag igen.

Till sist skickar Phil Horsky en uppmaning till VH-fansen:

– Vi vet att det kommer bli som en hemmamatch på fredag. Ju fler som åker dit, desto bättre. Vi behöver allt stöd vi kan få.

Övriga resultat i playoff två: Visby/Roma-Borlänge 3-2 efter förlängning, Nybro-Hudiksvall 2-3 efter förlängning, Östersund-Mariestad 2-3 efter förlängning, Boden-Troja 1-4, Tranås-Halmstad 2-1 efter förlängning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!