Horsky om de nya spelarna: "Måste bestämma oss"

Efter en pangstart på försäsongen fick Vimmerby Hockey till sist känna på hur det är att förlora. Hockeyettan-konkurrenten Nybro blev för svåra för Phil Horsky och hans lag. "De var lite hetare än oss", konstaterar han efter 5–2-förlusten.

Phil Horskys Vimmerby föll för första gången under försäsongen när Nybro kom på besök.

Phil Horskys Vimmerby föll för första gången under försäsongen när Nybro kom på besök.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-09-09 22:22

Kunde Vimmerby Hockey förlänga sin fina försäsongssvit och ta sin femte raka seger när Nybro gästade ishallen i Vimmerby? Nej, det var något som saknades i VH under onsdagkvällen. Kanske var det trötta ben efter all försäsongsträning – kanske var det att ett par nya spelare testades. 

Trots VH:s fina start så var det ändå gästerna som fick jubla först när VH tvingades spela boxplay i slutet på den första perioden. Den andra perioden hann knappt börja innan gästerna utökade till 2–0, den här gången genom en soloprestation av Fredrik Strömgren. Inte helt rättvist, sett till matchbilden. 

– Vi fick inte riktigt det momentumet vi ville ha där, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Nej, men momentumet kom ganska snabbt efter det istället. När Nybro drog på sig en utvisning fick VH chansen i powerplay – och tog den. Jonas Nyman blev målskytt med ett distinkt skott. Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka och det var just i en spelvändning som Oscar Gustafsson kunde komma först på pucken och sätta dit kvitteringen. 

Sedan var det dags för matchens snyggaste mål, när Nybros Erik Lindström lirkade in pucken i krysset från långt håll. Kalldusch för VH och nytt underläge. 

– Vår andra period är vår bästa period. Sen lyckas de sätta 3–2-målet, som är väldigt snyggt. Men efter det började vi jaga det där kvitteringsmålet igen och var desperata, vilket gjorde att vi inte var så kompakta och stabila som vi brukar vara, säger Horsky. 

Kvitteringsmålet kom aldrig och istället fick Nybro jubla högst i mitten på den tredje perioden när fyran kom. I slutminuten kom också femman i tom kasse. 

– De (Nybro) var lite hetare än oss i till exempel tekningarna, vilket är en stor sak. Det sådant som kan avgöra matcher, säger VH-tränaren, som ändå inte var allt för nedstämd efter förlusten:

– Vi visar att vi är med och vill tävla. Sen har vi tränat väldigt hårt på sistone och det är klart att spelarna saknar lite extra energi. 

Annars var det här en match där VH passade på att testa två nya spelare. De offensiva spelarna Aatu Luusuaniemi och Victor Östling fick göra sina första framträdanden i VH-dressen. Luusuaniemi har kontrakt med VH över resten av säsongen men testas till en början under den här veckan. Östling är en ren try-out och har inget kontrakt med klubben. Ingen av dem hittade riktigt rätt mot Nybro. 

– Victor är en väldigt fin skridskoåkare och Aatu har en spets offensivt. När vi tar in spelare så måste de även passa in i den positionen vi söker, så vi har lite att fundera över. Imorgon (torsdag) tar vi ett beslut om hur det blir. Victor har vi inte skrivit något kontrakt med medan vi gjort det med Aatu. Vi måste bestämma oss om vi vill behålla honom eller inte. 

Kan det bli så att ni behåller båda?

– Jag tror det, vi får se. Vi ska prata imorgon, som sagt.

Ni behöver inte se mer av dem alltså?

– Vi har sett dem under två ispass och en match, så det räcker. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!