Horsky om KRIF: "Bäst av alla i Allettan"

På tisdag kväll smäller det. Då spelar Vimmerby Hockey sin första play-off match hemma mot Kallinge/Ronneby IF. "Jag vill att grabbarna ska njuta av det", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky i samspråk med VH-kaptenen Jakob Karlsson på måndagsträningen.

Phil Horsky i samspråk med VH-kaptenen Jakob Karlsson på måndagsträningen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-02-24 20:30

Efter en övertygande insats i vårserien är det nu vinna eller försvinna för Vimmerby Hockey. Under tisdagskvällen spelas den första matchen i play-off 1 mot KRIF i en – med största sannolikhet – fullsatt ishall i Vimmerby.

På måndagsträningen såg det otroligt avslappnat och skämtsamt ut i VH. Alla verkade vara på väldigt bra humör.
– Jag vill inte att det ska vara nervöst och spänt. Grabbarna är taggade och man måste nästan hålla tillbaka dem lite så de inte blir övertaggade. Därför har vi tryckt på att vi ska vara avslappnade och ha roligt. Jag vill att grabbarna ska njuta av det, säger Phil Horsky.

På förhand är det en svårtippad match. KRIF har inte imponerat i Allettan men är ett erkänt skickligt lag.
– Spelmässigt är vi lika bra som Kallinge. Samtidigt är de vassa och jag har analyserat dem noga. Det finns mycket kvalitet i laget trots att de har underpresterat i Allettan.
Vad måste ni se upp med?
– De är spelskickliga och man får inte ge bort någonting mot dem. Sedan måste vi vara disciplinerade och inte ge dem powerplay-lägen. De var enligt statistiken bäst av alla lag i Allettan i powerplay. I boxplay är de däremot näst sämst av lagen i Allettan, så de är lite ojämna.

Tobias Fridh är sjuk och missar matchen, precis som Max Popovic som är skadad sedan tidigare.

Missa inte vår direktrapportering från matchen på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!