Horsky: "Ska inte vara rädda för något lag"

Kallinge är avklarat. Huddinge likaså. Nu väntar sista motståndaren till en hägrande kvalserie till HockeyAllsvenskan. "Hemmamatchen på tisdag är en nyckel", säger Phil Horsky.

Vimmerby och tränaren Phil Horsky har siktet inställt på playoff 3 och första matchen som spelas hemma på tisdag mot Huddinge.

Vimmerby och tränaren Phil Horsky har siktet inställt på playoff 3 och första matchen som spelas hemma på tisdag mot Huddinge.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-09 16:53

Hockeyfesten fortsätter.

På tisdag är det dags. Då kommer Hudiksvall, med tidigare VH-spelarna Markus Kinisjärvi och Albin Runesson i laget, på besök till Vimmerby ishall. VH får möta ett lag som vunnit mycket under säsongen. Hudiksvall kom trea i grundserien (östra), bara en poäng bakom serievinnande Väsby. De kom även trea i Allettan Norra, bakom Väsby och Borlänge. I playoff blev det dubbla segrar (3–2 och 4–3) mot Nybro. 

Så här säger VH-tränaren Phil Horsky om de kommande motståndarna: 

– Jag tycker att vi har ganska bra koll på dem. Vi har scoutat dem och sett ett par matcher på video. Och det finns några detaljer som vi förstås kommer att försöka utnyttja till vår fördel. 

Om du jämför Hudiksvall med tidigare motståndare i playoff, Kallinge och Huddinge. Vad är dina intryck då?

– Det är ett mer passivt och avvaktande lag i mittzon. De skiljer sig lite från de andra lag som vi har mött. Jag kan tycka att Kallinge och Huddinge har mer offensiv spets, men samtidigt har de många skickliga killar i sitt lag. 

Är det ett lag som är starkt försvarsmässigt?

– De är bra och har flera rutinerade spelare där. De har bra fokus på spelet utan puck, men det är inte så att jag fick huvudvärk när jag scoutade dem. 

Är Hudiksvall ett lag som passar er bra?

– Det tror jag absolut. Det är inget lag som vi ska vara rädda för. Det ska vi inte vara för något lag. 

Vimmerby kommer närmast från två starka segrar mot Huddinge i ryggen. I returen stod laget återigen för en stark vändning när de låg under med 1–3. 

– Jag tycker att vi spelade bra mot Huddinge, men vi kan spela ännu bättre. Matchen på tisdag blir en nyckel såklart. 

Vad talar för ett bra resultat för er del?

– Vi har verkligen visat att vi har gjort vårt jobb och att vi är ödmjuka. Vi kommer underifrån efter förstaplatsen i Fortsättningsserien och har ett bra självförtroende och en stark tro i det vi gör. Det är något som vi har byggt upp de senaste veckorna. En styrka för oss är också att vi har ett så strukturerat spel, som vi hela tiden kan falla tillbaka på när det inte fungerar riktigt som vi vill.

– Hudiksvall valde oss och de har pressen på sig, säger Horsky avslutningsvis. 

I Vimmerby saknas fortfarande Tobias Fridh. I övrigt ska alla vara fräscha och krya, om nu inget oförutsett händer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!