Horsky: "Vi hoppas på en publikfest nu"

Steg ett är överstökat. Nu går Vimmerby Hockey in i den andra playoff-rundan och ställs mot ett offensivt skickligt Huddinge. "Vi har ingenting att förlora. Vi har gjort en succésäsong igen", säger Phil Horsky inför matchen.

Phil Horsky och hans assisterande tränare Mattias Lindén har i stort sett hela truppen tillgänglig mot Huddinge.

Phil Horsky och hans assisterande tränare Mattias Lindén har i stort sett hela truppen tillgänglig mot Huddinge.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-02 19:00

Vimmerby Hockeys tunga hemmaförlust i den första playoff-matchen mot Kallinge/Ronneby IF följdes upp med två mäktiga insatser på bortaplan. Det tog VH vidare till playoff 2, som inleds på tisdag kväll. Då kommer Huddinge IK på besök till Vimmerby Ishall för den första av potentiellt tre matcher. Huddinge stod över den första playoff-rundan då de slutade tvåa i Allettan.
– De är spetsiga och kör mycket framåt, lite som Kallinge fast med mer spets. Jag tror att vi har bra chanser ändå, säger VH-tränaren Phil Horsky precis efter att hans lag avverkat sin måndagsträning.
Vilka svagheter kan ni utnyttja hos Huddinge?
– Det finns några svagheter men jag väljer att behålla dem för mig själv. Man kan säga att det uppstår ytor bakåt när man är så offensiva som de är så det gäller för oss att utnyttja chanserna vi får. 

Horsky och hans lag spände verkligen musklerna borta mot KRIF och vann två raka matcher där. Man hade också hjälp av ett stort bortafölje som åkte från Vimmerby till Kallinge för att stötta laget.
– Vad ska man säga? Det var fantastiskt. Det finns inte många som har den här hockeykulturen som finns här. Det blev nästan som en hemmamatch för oss och det behöver vi mer av på fredag (när VH möter Huddinge på bortaplan), säger Phil Horsky. 

Stämningen i och runt Vimmerby Hockey är, av förklarliga skäl, på topp för tillfället. 
– Självförtroendet finns och vi har ingenting att förlora. Vi har gjort en succésäsong igen och det är väldigt kul för grabbarna. Att kunna resa sig efter hemmaförlusten senast är väldigt starkt. Nu hoppas vi på en publikfest hemma mot Huddinge imorgon (läs tisdag), menar Horsky. 

På måndagsträningen saknades bland andra Kristoff Kontos, Mattias Wigley och Jesper Norbäck. Det ska dock inte vara någon fara med dem och de finns med i laget som ställs på isen mot Huddinge. 
– Vissa fick väldigt mycket istid i helgen och fick därför lite extra vila men det är ingen som missar matchen förutom Tobias Fridh, förklarar VH-tränaren Horsky och den assisterande tränaren Mattias Lindén. 

Max Popovic, som varit borta från spel under en tid på grund av hjärnskakning, är tillbaka och redo för spel.

Missa inte vår direktrapportering från matchen på www.vimmerbytidning.se under tisdagen. Nedsläpp är 19.00. 

Kapten Jakob Karlsson talade under en samling på måndagsträningen.
Kapten Jakob Karlsson talade under en samling på måndagsträningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!