Horsky vill se en bättre start

Vimmerby Hockey reser till Skåne i dag för match mot Helsingborg. En match där VH-coachen Phil Horsky vill se ett rappare Vimmerby från start.

Phil Horsky vill se ett påkopplat VH från start i kväll.

Phil Horsky vill se ett påkopplat VH från start i kväll.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2018-10-05 07:45

Vimmerby Hockey gjorde en svag förstaperiod mot Hanhals senast, en förbättring i mittperioden räckte för att bärga segern. Men en sådan dålig period vill VH-coachen Phil Horsky inte se igen.

– Vi var missnöjda med första perioden senast. Vi har lärt oss mycket av det, och vi kan inte börja en match på det sättet. Vi måste spela mycket enklare, ta det lugnare och göra snabbare byten. Det blir en mental utmaning, och man måste kämpa mot sig själv och visa att man vill ta den kampen. Vi måste vara påslagna när det är dags, och den förberedelsen börjar redan i dag (läs i går), säger Phil Horsky inför matchen mot Helsingborg.

Vimmerby Hockey tränade på onsdagskvällen - och Horsky gillade det han såg.

– Vi hade en bra träning. Det var bra fart. Alla var med, det var bra stämning och bra kampsituationer. Vi vet vad som gäller, säger han.

Inför matchen ligger Helsingborg sist i tabellen, medan Vimmerby ligger strax under Allettan-strecket, på samma poäng som Troja, men med en match mindre spelad. Men Horsky har respekt för motståndet.

– Det går inte att underskatta något lag. Det ser man på matcherna som gick i onsdags. Alla lag har kvalitet i någonting. Helsingborg vill inte vara sist i tabellen. Vi måste matcha deras desperation i kväll, annars blir det en lång kväll, säger Horsky.

Horsky meddelar också att han har gjort ändringar i formationerna sedan senast, som han kommer att presentera i kväll. Klart är att Jonathan Stålberg fortsätter i målet.

– Det kommer bli spännande att se, det är dags att vi visar upp oss nu. Vi kommer inte att göra samma misstag som senast, säger han.

VH är skadefritt, sånär som på backen Filip Westermarks långtidsskada. Jämfört med senast är Simon Dahl inte med, Dahl som valt att tacka nej till vidare spel i Vimmerby Hockey och som var tillbaka i Virserums laguppställning under torsdagskvällen.

Helsingborgs HC - Vimmerby Hockey

Hockeyettan Södra Olympirinken, 19.00 VT/KP tippar: 1-4.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!