Horskys mannar fick VH på fall: "Jag är helt slut"

Phil Horsky återvände till Vimmerby och lämnar som en segrare. Efter en taktiskt imponerande insats besegrade Tranås Vimmerby Hockey med 3–2 på övertid. "Det var kul att slå dem", säger Horsky.

Phil Horsky var tillbaka i ishallen i Vimmerby och fick med sig två poäng med Tranås.

Phil Horsky var tillbaka i ishallen i Vimmerby och fick med sig två poäng med Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-31 22:50

Under onsdagen var Phil Horsky tillbaka i ishallen i Vimmerby, platsen där han firat stora triumfer på med VH. En svargtul halsduk var på som vanligt, men denna gång med en Tranås-logga och dessutom i "fel" bås. 

Det syntes också att Horskys mannar hade gjort läxan. Trots manfallet lyckades man få VH på fall.

– Jag är helt slut. Vi spelade med fyra backar, tre femmor och brist på energi. Men grabbarna gjorde det väldigt bra. Vi försökte spela lite mer konservativt och avvaktande för att spara energi, säger Phil Horsky strax efter matchens slut.

VH kom dock ut starka och var det bästa laget på isen under matchens första tio minuter. Sedan fick Tranås matchen dit dem ville. Kalvyn Watson, kanadensaren som nyligen anslöt till föreningen, var glödhet och satte ett mål i första perioden och ett i den andra i numerärt överläge. 

Framförallt den andra perioden var väldigt energifattig från VH. Tranås kunde placera ut sina spelare i rätt positioner på isen och ta tillbaka pucken lätt. VH-tränaren Hampus Sylevgård ändrade inför den sista akten om i formationerna vilket gav utdelning. Carl Sjöberg reducerade på en straff en bit in i tredje.

– Jag tycker vi gjorde det bra. Det var en present med straffen. Jag fattar inte domslutet, så det var lite synd, säger Horsky.

VH skulle senare även kvittera efter att Oskar Lindgren snyggt hittade över till Martin Pärna som distinkt satte pucken i nät.

Därefter väntade övertid. Där totaltdominerade Tranås mot ett VH som knappt hade pucken. Gamle VH-bekantingen Oscar Gustafsson blev med dryga minuten kvar stor matchhjälte i matchen som Tranås vann med 3–2.

– Jag är såklart jättestolt över alla grabbar som spelar, det är verkligen skönt. Vi har ändrat en hel del i spelet med tanke på läget i truppen. Egentligen står vi för mycket fart, intensitet och press. Så kan vi inte spela som det är just nu.

Och självklart måste jag fråga, hur var det att komma tillbaka till ishallen i Vimmerby?

 – Det var kul. Grabbarna jag haft här kom in hit (i tränarrummet) efteråt och jag fick en liten present. Det är stora känslor och betyder mycket för mig, hela föreningen och fansen. Det var kul att slå dem och de var glada för min skull. Det var också en bra hockeymatch, svarar en leende Horsky.

I VH-lägret var det såklart inte lika muntert. Tränare Hampus Sylvegård efter matchen:

– Matchen blir till Tranås favör. Det är mycket nord-syd-hockey och vi är otroligt dåliga på att behandla pucken. I den andra perioden var det helt energidött och vi behövde göra förändringar. Tredje är klart godkänd och vi får bra energi av förändringarna och får utdelning trots att det satt långt inne, säger han och fortsätter:

– I övertid har de pucken majoriteten av tiden, när vi väl får den blir vi stressade. Två poäng till Tranås är välförtjänt.

Sylvegård var inte nöjd med spelarnas insats.

– Det är slarv från oss. Vi passar på backhand och skridskorna. Det kändes som Tranås var mycket hungrigare och det stör jag mig på. Det kändes inte som vi tävlade om det och gav oss själva en riktig chans. Vi bjuder inte upp till dans och ska vara glada med en poäng.

Har du någon förklaring till varför det blev så?

– Nej, det har jag inte just nu. Vi får sätta oss ned och analysera matchen.

* Fotnot: Sent i onsdags registrerade VH målvakten Didrik Jansson, vars senaste klubb var Tyringe.

Carl Sjöberg ordnade reduceringen till 2-1 på straff för VH mot Tranås.
Carl Sjöberg ordnade reduceringen till 2-1 på straff för VH mot Tranås.
VH-Tranås: 2–3

Första perioden: 0–1 (04:39) Kalvyn Watson.

Andre perioden: 0–2 (20:47) Kalvyn Watson spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–2 (48:16) Carl Sjöberg straff, 2–2 (56:05) Martin Pärna (Oskar Lindgren, Pelle Ström)

Övertid: 2–3 (63:53) Oscar Gustafsson.

Skottstatistik: 29–22

Publik: 1008

BETYG, VH:

Tre stjärnor: Martin Pärna

Två stjärnor: Anton Carlsson

En stjärna: Jakob Heljemo

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!