Horskys ord efter insatsen: "Det var skillnaden idag"

Sex raka segrar. Topplag i Allettan. Det finns egentligen inte så mycket att klaga på i Vimmerby Hockey för tillfället. Phil Horsky berömde sitt lag efter att man tagit två poäng borta mot Mariestad. "Jag är stolt", säger han efter straffsegern.

"Det är starkt av oss att komma tillbaka efter 1–0", säger Phil Horsky efter VH:s sjätte raka seger i Allettan.

"Det är starkt av oss att komma tillbaka efter 1–0", säger Phil Horsky efter VH:s sjätte raka seger i Allettan.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-02-12 22:19

Det var inte den mest välspelade matchen som västgötarna och Vimmerby bjöd på under fredagskvällen i Mariehus Arena. Det var tätt, målsnålt och spännande hela vägen in. 

Efter 1–1 under ordinarie tid fick målvakten Gustav Bågenvik – som gjorde sin fjärde match i Allettan för VH – vråla ut sin glädje när Mariestad missade sin tredje straff i avgörandet. Innan dess hade Ludvig Vännström gett VH ledningen i straffläggningen, vilket visade sig räcka för extrapoängen. 

Efter segern passade tränaren Phil Horsky på att hylla sitt lag.

– Vi förtjänade vinsten. Vi har fyra kedjor som vi kan gå runt på utan några som helst problem, där alla ger allt i alla lägen. Det är lätt att gå ner sig när man tagit så många raka segrar, men det gör inte dessa grabbar. Det är det jag gillar mest, säger han. 

Men VH fick faktiskt en mardrömsstart på matchen. Oskar Lindgren slarvade som sistaback och Mariestads Jesper Lindén kunde enkelt trycka in 1–0 i den fjärde minuten.

– Det är ett misstag, men sånt händer. Det var inte hela världen, menar Phil Horsky. 

Det dröjde till slutminuterna i den andra perioden innan VH skulle få in en viktig kvittering. Då var det Jonas Nyman som läckert hittade krysset precis när Mariestad blivit fulltaliga efter en utvisning. Målet bokfördes inte som ett powerplay-mål för VH, men Horsky hade inga problem med att räkna in det som ett sådant. Speciellt inte efter att VH haft åtta PP-lägen senast mot Huddinge och gjort noll mål. 

– Det är ett powerplay-mål. Det är starkt av oss att komma tillbaka efter 1–0 och det var starkt hur vi spelade över 60 minuter. Jag är stolt, säger tränaren. 

Och efter en mållös tredjeperiod och förlängning kunde VH till slut säkra segern på straffar. Men i den fem minuter långa övertidsperioden fick hemmalaget Mariestad faktiskt numerärt överläge. Anledningen? VH hade för många spelare på isen. 

– Ja, där måste vi ha en bättre kommunikation. Men det kändes ändå aldrig oroligt bakåt. Vi gjorde det bra i "boxen" och det var det som var skillnaden idag (läs fredag), menar Horsky. 

VH skulle egentligen ha spelat redan på söndag igen mot Karlskrona hemma. Så blir det inte. KHK har drabbats av covid-19 inom spelartruppen och matchen har flyttats till den 7 mars istället. Därmed är nästa VH-match först på onsdag, när man möter serietvåan HC Dalen borta. 

– Vi tar två lediga dagar så att grabbarna får vila och vara med familjen. Vi hade gärna velat spela på söndag eftersom vi är i så bra form, men nu blev det så här, avslutar Horsky.

Dalen förlorade för övrigt sin fredagsmatch hemma mot bottenlaget Skövde (1–2 efter straffar). Det innebär att det nu skiljer en poäng mellan VH, som är trea, och Dalen. 

Mariestad–VH 1–2 (e.s.)

Målen: 1–0 (03.11) Jesper Lindén, 1–1 (38.46) Jonas Nyman (Todd Winder, Oskar Carlsson), 1–2 Ludvig Vännström (straffläggning). 

Skotten: 33–25. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!