Humble har gjort succé i båset: "Varit vidrigt att inte få spela"

"Vidrigt." Så beskriver Oskar Humble hur det varit att inte kunnat spela de sista avgörande matcherna. Å andra sidan har han fyllt sin roll i båset, som ledare. "Det har varit svinkul, men såklart hade jag velat spela". Frågan är om den rutinerade backen gör det nästa säsong?

Rutinerade Oskar Humble missade de tre sista matcherna i kvalserien på grund av revbensskada, men tog plats i båset istället. "Det har varit svinkul att stå i båset, men helst hade jag velat spela."

Rutinerade Oskar Humble missade de tre sista matcherna i kvalserien på grund av revbensskada, men tog plats i båset istället. "Det har varit svinkul att stå i båset, men helst hade jag velat spela."

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-21 12:32

Tack och hej till hockeyn. Trodde alla, inklusive Oskar Humble. Efter lång och trogen tjänst var hockeyn ett avslutat kapitel. 

Så blev det inte – ändå. Ni vet hur det blev, hur han gjorde comeback när Oskar Lindgren fick allsvenskt kontrakt med Tingsryd i början av februari. Det var bara att dra på sig hockeyskydden igen, snöra på sig skrillorna och ut på isen. 

Och bra har det gått. Riktigt bra. Förutom de tre sista matcherna i kvalserien, för de missade han. 

– Tråkigt som fasen, men jag har haft riktigt ont. Det är något med revbenen. 

Istället för att hjälpa sitt lag på isen, fick han göra det i båset där han gjort succé. 

– Ja, haha. Det har varit jäkligt roligt det också, trots att det var nervigt att stå vid sidan av. Det är mycket värre än att spela själv. 

Oskar är som så många andra i laget egen produkt och fostrad i klubben sedan barnsben. Karriären tog honom sedan vidare till allsvenskt spel i flera säsonger. Frågan är om det blir det även nästa säsong, i moderklubben?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har inte en aning just nu. Men visst är det mäktigt och spännande att vi ska spela mot lag som AIK, Mora, Södertälje och kanske Djurgården i höst. Att de kommer hit, till Vimmerby...

Som sagt, det återstår att se om Oskar Humble är med på den resan också?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om