Hur starka är ni utanför Gotland, Visby? • "Tufft"

Visby/Roma är erkänt starka hemma på sin ö. Det är värre när de kommer till fastlandet. "Vi vet att det är ett bra lag och de har vunnit sina två senaste", säger Hampus Sylvegård inför fredagens möte.

Rena rama segertåget. Inför mötet mot Visby har Vimmerby vunnit tolv av de 13 senaste.

Rena rama segertåget. Inför mötet mot Visby har Vimmerby vunnit tolv av de 13 senaste.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-01-18 16:15

Visby radade upp segrar i ishallen på Gotland i grundserien. Nu har de två raka vinster i ryggen (Tranås och Kristianstad). Det är en sak att spela i sin hemmaborg, nu väntar bortamatch för gotlänningarna i Vimmerby. VH-tränaren tycker att det där med hemma och borta egentligen inte har eller bör ha så stor betydelse. 

– Nä, jag lägger faktiskt inte så stor vikt vid om vi spelar hemma eller borta. Vi försöker ha samma typ av spel oavsett var vi spelar. 

Om det också gäller Visby/Roma låter vi vara osagt. Statistiskt är det ändå en viss skillnad, hemma kontra borta.

Visby, vad vet du om dem?

– Jag vet att de är strukturerade och spelar tajt. För oss är utmaningen att försöka hitta vägar i offensiven, säger Sylvegård.

undefined
I bra form, precis som Vimmerby Hockey. Visby/Roma har två raka segrar (Tranås och Kristianstad) inför fredagens bortamöte mot Vimmerby

Bland flera intressanta spelare har Visby en ungersk VM-spelare (Zétény Hadobas), som debuterade förra veckan i segermatchen mot Kristianstad. Den 20-årige backen kommer närmast från allsvenska Västerås, där han körde fast och valde att helt enkelt byta klubb. Nu tar han ny sats i Allettan. 

– Jag har haft många samtal med olika lag, men kände att Visby skulle bli jättebra. Jag tror att vi har en chans att gå upp i allsvenskan. Det känns bra, att spela för att vinna, säger han till Helagotland. 

Du tror att ni har den chansen redan i år?  

– Jag tror det. Det var därför jag kom hit, jag vill hjälpa laget. 
Hur det blir med den saken återstår att se.

Vimmerby Hockey har som ni vet legat på en mycket hög nivå under lång tid. En titt i statistiken visar att VH har mäktiga tolv (!) segrar på de 13 senaste matcherna, detta trots att man haft en hel del skadade och sjuka spelare den senaste tiden. 

Vimmerby är tvåa i serien och en poäng bakom överraskningen Dalen, som har en match mer spelad. 

Hur är sjukdomsläget i laget nu?

– Alla är tillbaka i träning utom Isac Göransson. Han är inte med i helgens matcher (Visby på fredag, KRIF på söndag). Sen vet vi inte om det kan bli bakslag på de spelare som varit sjuka. Vi har heller inte kunna träna med den belastning som vi vill med tanke på sjukdomsläget, utan fokus har legat på återhämtning. I vilket fall så vill vi spelmässigt upp ett snäpp jämfört med matchen mot Dalen (4–3) i lördags. Vi kan bättre än vad vi visade där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!