HV71 avslutade tunga grundserien med seger

Det har varit en SHL-säsong av det klart tyngre slaget för HV71. Men inför det negativa kvalspelet mot Brynäs har man i alla fall en färsk seger med i bagaget. HV71 vann den avslutande grundseriematchen mot Linköping med 5–3.

Anton Wedin blev tvåmålsskytt.

Ishockey2021-04-03 17:33

En fiaskoartad grundserie har nått vägs ände för HV71. Inför den avslutande hemmamatchen mot Linköping hade laget inte vunnit på elva matcher och har varit klar jumbo sedan en tid tillbaka. Placeringsmässigt fanns det med andra ord inget att spela för – inte heller för Linköping som varken går till slutspel eller får spela negativt kval.

HV71 tog ledningen efter 6.40 genom Anton Wedin och bara två minuter senare ledde man med 2–0 efter att Filip Sandberg skjutit in pucken i powerplay. Wedin gjorde ytterligare ett mål i andra perioden, denna gång på straff för 3–0.

"Betydde mycket"

Jönköpingslaget vann till slut med 5–3.

– Det allra viktigaste var att fick med en seger. Vi har inte gjort det på länge och det betydde mycket, säger HV71:s tränare Stephan Lundh i C More.

För HV71 väntar nu ett ödeskval mot Brynäs om vilken av de klassiska klubbarna som får stanna kvar i SHL. Första matchen lagen emellan är på tisdag.

– Det är otroligt viktiga matcher i klubbens historia. Sportsligt, ekonomiskt, allting :Det är enormt mycket det handlar om, säger Lundh.

Vinst för Färjestad

I Örebro tog bortalaget Färjestad sin andra raka seger när man besegrade kvartsfinalklara Örebro med 3–2.

Färjestad, som slutade på åttonde plats i tabellen, kommer att spela åttondelsfinal mot Malmö Redhawks som också spelade under lördagseftermiddagen.

Malmö förlorade i sin tur mot Växjö med 3–5. För Växjö betyder det att man vinner grundserien med sina 102 poäng, fyra fler än tvåan Rögle.