HV71 behåller serieledning efter snabb vändning

HV71 behåller serieledningen i hockeyallsvenskan efter att ha gjort tre mål på mindre än fem minuter i tredje perioden hemma mot Västervik och vunnit med 4–3.

HV71:s Fredrik Forsberg blev stor matchhjälte hemma mot Västervik sedan 1–2 blivit 4–3. Arkivbild.

Ishockey2022-01-26 21:29

I lördags förlorade HV71 toppmatchen borta mot Modo med 1–3. I måndags krympte Jönköpingslagets hockeyallsvenska serieledning ytterligare i och med Örnsköldsvikslagets 4–3 efter straffläggning hemma mot Södertälje.

På onsdagskvällen såg det ut som att Modo skulle hämta in avståndet och gå förbi HV71 i tabelltoppen i och med serietvåans klara 7–3-seger borta mot Södertälje.

Men trots ett 1–2-underläge efter två perioder vände HV hemmamatchen mot Västervik i tredje.

Chad Billins satte 2–2 i powerplay efter 4.48, Tommi Huhtala gjorde 3–2 efter 8.13 och Fredrik Forsberg stod för det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet fram till 4–2 i powerplay efter 9.26.

De tre målen på 4 minuter och 38 sekunder såg till att HV71 vann, trots att Västerviks Alexander Hilmerson reducerade till 3–4 efter 15.22, även det i powerplay, och skapade lite nerv i slutet.

Med en match mindre spelad, 35 kontra 36, leder HV71 tabellen med en poäng före Modo, 75 mot 74.