HV71 gick på knock i Smålandsderbyt: "Viktigt"

Tre mål på 90 sekunder. Sedan var matchen avgjord. HV71 gick på knock mot Oskarshamn – och tog därmed sin första trepoängare, 6–2, i årets SHL.

HV71 fick jubla hemma mot Oskarshamn.

Ishockey2023-09-23 17:36

Tre lag stod på noll trepoängare inför lördagens SHL-omgång. Två av dessa klubbar, HV71 och Oskarshamn, möttes i en tidig bottenmatch i Jönköping.

Då var det HV71 som inför denna omgång låg sist i tabellen (med en match mindre spelad) som tog kommandot mot Oskarshamn som låg näst sist.

I mitten av den första perioden, inom loppet av 90 sekunder, kom tre hemmamål. Först var det Henrik Borgström som tryckte upp pucken i nättaket. Sedan var det Isac Brännström som sittandes på knä satte tvåan. Därefter var det Radan Lenc som styrde in en hård passning och därmed gjorde mål för tredje matchen i rad.

Rejäl islossning i Jönköping, alltså.

"Lyfts fram av publiken"

Innan perioden var över hann HV71:s Oskar Stål Lyrenäs med att först få ett mål bortdömt efter videogranskning. Kort senare fick han revansch då han satte 4–0 – ett mål som denna gång godkändes.

– Vi lyfts fram av publiken. Jag tycker att vi kommer ut med bra energi och spelar bra med pucken, säger Isac Brännström till TV4 Play.

Oskarshamn fick förvisso in en reducering i början på den andra perioden. Men i slutändan var gästerna aldrig särskilt nära. Slutresultatet blev 6–2.

– Väldigt viktigt. Vi har en roadtrip nu med tre raka bortamatcher, så vi behövde en vinst i dag, säger Radan Lenc till TV4 Play.

Första trepoängaren – även i Malmö

Den tredje klubben som inför denna omgång stod på noll trepoängare var Malmö.

Hemma mot Färjestad, som vunnit tre av tre matcher den här säsongen, fick de en smakstart då Johan Olofsson gav laget ledningen efter två minuter. Malmö lyckades sedan hålla sin ledning matchen ut och vann med 3–1.

– Det var jävligt skönt. Vi har jobbat hårt för det här och vi har spelat bra alla fyra matcher men inte fått tillräckligt betalt för det. Så en riktigt skön första trea, säger Malmömålvakten Adam Werner till TV4 Play.

Det spelades också match mellan Skellefteå och Örebro. En match som Örebro vann med 3–1.