HV71-kross i första hockeyallsvenska finalen

HV71 dominerade den första hockeyallsvenska finalmatchen hemma mot Björklöven och vann med 6–1. Jönköpingslaget, som åkte ur SHL förra säsongen, leder därmed matchserien i bäst av sju med 1–0 och är tre segrar från att ta sig tillbaka till högstaligan.

Simon Öneruds HV71 dominerade den första hockeyallsvenska finalmatchen mot Björklöven. Arkivbild.

Ishockey2022-04-23 20:56

HV71 rivstartade matchen och avgjorde den tidigt med tre mål inom loppet av drygt fem minuter i början av första perioden.

Först satte Christoffer Törngren 1–0 efter 5.57, Hunter Shinkaruk gjorde 2–0 efter 7.16 och Fredrik Forsberg ordnade 3–0 i powerplay efter 11.01.

Alexander Wiklund reducerade för Björklöven, men närmare än så kom aldrig Umeålaget. HV71:s Tyler Kelleher gjorde 4–1 och 5–1 innan Törngren också blev tvåmålsskytt med ett avslutande mål i tom kasse.

Den andra finalmatchen spelas på måndag, även då i Husqvarna Garden i Jönköping.