HV71 på plats i Västervik – tränade i Plivit Arena

På fredagskvällen möts Västerviks IK och kommande seriekollegan HV71 i en träningsmatch i Plivit Arena. Redan på torsdagen intog gästerna från Jönköping isen för en träning.

Christoffer Törngren från Frödinge.

Christoffer Törngren från Frödinge.

Foto: Malin Belfrage

Ishockey2021-09-02 16:41

Nedflyttade HV71 håller, precis som VIK, på att förbereda sig för en Hockeyallsvensk säsong. Man är denna vecka ute på en road-trip där man först stannade till i Karlskoga för match mot BIK (vinst i overtime, 4–3), och sedan till Västervik där fredagens match alltså avslutar resan. Laget har också hunnit med aktiviteter utanför isen. På onsdagen blev det fiske och Tommy Samuelsson, tränare i HV71, är nöjd över att spelare och ledare har fått några fina dagar tillsammans.

undefined
Jesper Kokkonen, känd från framgångsrika säsonger i Vimmerby Hockey, men också en sväng i VIK faktiskt, ingår också i HV71:s slagkraftiga trupp.

– Det har varit några fantastiska dagar. Vi har haft tur med vädret också och det har väl plussat på upplevelsen lite extra. Vi åkte buss till Västervik i går (på onsdagen) och var framme runt lunch. Efter lunch delades truppen in i två grupper som sedan fick dra upp abborrar och lite gäddor. Man märkte i gruppen att fisket blev ett samtalsämne, någon båt hade bara tre napp medan någon annan hade upp mot 50, berättar Tommy Samuelsson för JP-Sporten.

Matchen blir HV71:s femte träningsmatch, man har sedan tidigare besegrat Västerås och Linköping samt förlorat mot Örebro. VIK har också spelat fyra träningsmatcher där man vunnit hälften.

– Det här blir givetvis ytterligare en ny erfarenhet för oss. Det blir för många i vårt lag en ny plats och ett nytt motstånd. Ja, helt enkelt en ny bekantskap som det kan vara bra för oss, säger Samuelsson inför mötet med VIK.

Vi direktsänder matchen på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 17:55.

Emil Andrae och Nichlas Torp, två förmodade nyckelfigurer i HV:s backuppsättning i vinter.
Emil Andrae och Nichlas Torp, två förmodade nyckelfigurer i HV:s backuppsättning i vinter.
Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!