HV71 sparkar Montén – Lindbom ersätter

SHL-jumbon HV71 sparkar tränaren Tomas Montén efter genomklappningen mot Malmö i lördags, förlust med 0–8. I stället kliver klubbdirektören Johan Lindbom in i båset igen. "Vi måste få en förändring och få in ny energi i laget för att vända trenden", säger Andreas Davidsson, tillförordnad ordförande i HV71.

Tomas Montén sparkas som tränare i HV71.

Tomas Montén sparkas som tränare i HV71.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2023-10-22 20:51

Lindbom kommer att leda laget tillsammans med assisterande tränarna Per Gustafsson och Johan Davidsson samt målvaktstränaren Joel Gistedt.

"Den sportsliga prestationen på herrlaget har varit underkänd och vi måste vända trenden vi är inne i. Vi behöver få in ny energi i laget och därför har styrelsen tagit beslutet att tillsätta Johan Lindbom som ny huvudtränare", säger Andreas Davidsson till klubbens webbplats.

HV71 klappade ihop för andra gången på kort tid i lördagens 0–8-förlust hemma mot Malmö. I andra perioden gick Malmö från 0–0 till 4–0 och hemmafansen buade ut sitt lag.

Upprörda supportrar

Vakter fick mota bort upprörda supportrar som tog sig mot HV:s bås i slutet av matchen.

Då hade HV klappat igenom en vecka tidigare då laget tappade en 4–0-ledning till förlust med 4–6 borta mot Frölunda.

Tomas Montén kom som ny tränare till HV71 inför den här säsongen, men efter bara tolv SHL-matcher får han gå.

Montén, 45, hade ett tvåårskontrakt med Jönköpingslaget – men får lämna redan en dryg månad in på säsongen.

Inhopp tidigare i år

Johan Lindbom hoppade även in den gångna vintern när Tommy Samuelsson sparkades som tränare och HV71 kunde efter en stark avslutning klara nytt SHL-kontrakt utan kval.

"Jag är övertygad om att det finns mycket mer att hämta i laget. Hockey är ett lagarbete och min uppgift blir nu att få spelarna att lyfta sig och också agera som ett lag", säger Lindbom.

Lindbom sköt som spelare HV71 till sitt första SM-guld i förlängning 1995 och ledde sedan klubben till guld som tränare 2017.

Men Lindbom, 52 år, har också fått sparken som tränare från HV71, hösten 2018.

På söndagen blev det också klart att HV:s ordförande Anders Wilander lämnar sin post av hälsoskäl. Wilander har varit sjukskriven under hösten och Andreas Davidsson kommer att fortsätta som tillförordnad ordförande.

HV71 möter Malmö på bortaplan på tisdag i sin nästa match.

Johan Lindbom. Arkivbild.
Johan Lindbom. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!