HV71 vann på straffar efter sen jättevändning

Hockeyallsvenska serieledaren HV71 låg under med 2–4 med 52 sekunder kvar av hemmamatchen mot Kristianstad. Då reducerade Jonathan Davidsson till 3–4, 47 sekunder senare kvitterade Måns Lindbäck och Jönköpingslaget vann sedan matchen med 5–4 efter Taylor Matsons avgörande straff.

Segern efter straffläggning hemma mot Kristianstad satt långt inne för Simon Öneruds HV71. Arkivbild.

Ishockey2021-10-29 22:56

I och med den sena vändningen och två inspelade poäng i Jönköping leder HV71 hockeyallsvenskan med 28 poäng, sex poäng före tvåan Modo på 22.

Örnsköldsvikslaget spelade å sin sida sin första match av två mot Björklöven inom loppet av ett dygn och vann med 5–2.

Björklövens backveteran Daniel Rahimi gav bortalaget från Umeå ledningen med 1–0 efter 7.21 i första perioden. Därefter tog hemmalaget över ordentligt, till majoriteten av de 7 115 åskådarnas stora glädje.

Inom loppet av nio minuter och 45 sekunder hade Modo gått från 0–1 till 4–1 efter två mål från Sam Vigneault och ett från Filip Hasa respektive Markus Modigs.

Efter en mållös andra period blev det två mål i tredje, ett från Björklövens Gustav Possler och ett från Modos tvåmålsskytt Markus Modigs.

Matchen fick ett stökigt slut med flera utvisningar. Fortsättning följer när lagen möts i Umeå i morgon, lördag, kväll.

I Stockholm körde AIK över Södertälje med 4–0 i en annan match av derbykaraktär. Backen Alexander Deilert hade en stor del i segern med sitt matchavgörande mål (1–0 i första perioden) och en assist (till Christian Sandbergs 4–0 i tredje).