HV71 vidare i SM-slutspelet

I den sista och avgörande SDHL-kvartsfinalen mellan HV71 och Modo var det smålänningarna som tog sig vidare till semifinal. Därmed är Modo utslaget ur SM-slutspelet.

Felizia Wikner-Zienkiewicz gjorde sista målet i HV71:s möte mot Modo. Arkivbild.

Ishockey2022-03-18 20:18

En tredje och sista match krävdes för att få fram det sista semifinallaget i SM-slutspelet i SDHL – väl där var det HV71 som vann.

Första målet i matchen kom efter elva minuter och det var HV71 som tog ledningen genom Mira Markström. Sedan dröjde det till andra perioden innan kvitteringen kom, då genom Modos Ebba Tärnfjord.

Men likt första perioden gjorde HV71 ytterligare ett ledningsmål efter elva minuter i tredje perioden genom Felizia Wikner-Zienkiewicz.

Efter Wikner-Zienkiewicz sista mål kom det inga fler, vilket skrev slutresultatet till 2–1 i HV71:s favör.

I semifinalerna möter Brynäs IF och HV71 varandra medan Linköping HC och Luleå HF möts.

Mötena sker i bäst av fem till skillnad från kvartsfinalerna som var bäst av tre.

Rättad: I en tidigare version fanns fel gällande mötena i semifinalerna.