Hyllar Hällegard: "Det är en mycket bra människa som jag gillar skarpt"

Förra helgen fick Jeff Hällegard sparken av Vimmerby Hockey. Nu hyllas han av sin förra tränarkollega Eric Karlsson.

Eric Karlsson och Jeff Hällegard.

Eric Karlsson och Jeff Hällegard.

Foto:

Ishockey2017-01-21 16:30

- Jag är jätteimponerad över hur Jeff har tacklat det hela, både i media och gentemot mig. Han har inte visat upp någon bitterhet över huvud taget.

- Vi hade ett långt snack i måndags där vi pratade om hela situationen. Det är en mycket bra människa som jag gillar skarpt, säger Eric Karlsson.

I tisdagens tidning sa Jeff Hällegard att du är den "bästa assisterande tränaren som han någonsin har haft". Kommentar på det?

- Självklart värmer det. Jeff har varit både spelare och tränare på hög nivå. Att få beröm av honom ger mig energi och trygghet. Sedan har jag förstås fortfarande mycket att lära. Jag vill utvecklas hela tiden.

Det var i söndags kväll som VH sparkade Hällegard på grund av för dåliga resultat. Däremot valde klubben att satsa vidare på den assisterande tränaren Eric Karlsson.

Han bildar nu en ny tränartrio tillsammans med Krister Ström och Tobias Jahr.

- Det känns som att vi har hittat varandra på ett mycket bra sätt och fått gehör hos spelarna. Än så länge är det enbart positivt.

På söndag åker VH till Närke för att möta tabelljumbon Kumla. En seger där skulle betyda mycket i kampen om en playoff-plats.

– Senast mot Nybro (seger 2-1) gjorde vi det bra. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det, säger Eric Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!