Storspelande Barulin stoppade VH: "Han är grym"

En före detta världsmålvakt som står på huvudet. Krydda det sedan med en kompakt defensiv och hårt slit. Där har ni segerreceptet för Borås som bekvämt besegrade VH. "De var hela tiden på utsidan och åkte", säger Borås-spelaren Anders Eriksson.

Konstantin Barulin storspelade i Borås-målet i matchen mot VH.

Konstantin Barulin storspelade i Borås-målet i matchen mot VH.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-11-16 06:30

Vändning på säsongen? Vem vet. Det var i alla fall ett styrkebesked som kom från Borås idag i triumfen mot VH. 

I målet stod den gamla världsmålvakten, 39-årige Konstantin Barulin, som storspelade. Den före detta världsmästaren – som på meritlistan har ett VM-guld och medverkan i sju KHL All Star-matcher – räddade 39 av 40 skott i lagets seger med 5–1. 

– Det är som han själv brukar säga... "Ser jag pucken så tar jag den", säger Borås viktige center, Anders Eriksson, efter matchen. 

Konstantin Barulin tog i princip allt som kom i hans väg. Det enda målet som VH fick in bakom ryssen under onsdagskvällen var genom en svår styrning. Men att snacka med media, trots sin kanoninsats, var han inte intresserad av. 

– Vi har ju en målvakt som kan spika igen precis när han känner för det. Han är grym, säger Eriksson. 

Borås gjorde som ni förstår en stark insats i bortamatchen mot VH. De spelade med glöd och en tuffhet som VH inte kunde matcha och det gav resultat. 

– Vi var kompakta och det kändes som de inte kom någonstans, de var hela tiden på utsidan och åkte. Visst har de några skott men det är mest utifrån, de har knappt något farligt. Det kändes mycket bra. 

En skön start med en 2–0-ledning efter första perioden gjorde resan betydligt lättare för Borås. 

– Det har inte varit en jättebra säsong hittills för oss och den starten i matchen ger självförtroende, vi kan sänka axlarna litegrann. Jag tror det är första gången i år som vi leder med 2–0, klart det blir lättare då. 

Hur kändes det för egen del under matchen? 

– Helt okej, det hade behövts lite mer fart för att jag ska vara nöjd med mig själv... Men det var stabilt, säger Anders Eriksson som bidrog med ett mål och ett assist.  

Vad kan man förvänta sig av er framåt? 

– Trots det som varit har vi alltid lagt ned jobbet på träningar och matcher. Jag tycker hela tiden vi kommer framåt, sen får vi se hur långt det räcker. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!