I dag väljer VH sin motståndare i playoff 1: ”Man får gå på magkänsla”

I dag klockan 12.00 gör de sex högst rankade All-Ettan-lagen sina val av motståndare till det stundande playoff-spelet. Väsby är högst rankat och väljer först. Därefter kommer Vimmerby. – Jag ser gärna att valet görs på rent sportsliga grunder, säger tränaren Eric Karlsson.

Vilket lag får Jesper Kokkonen och hans Vimemrby möta i playoff? Det avgörs vid lunchtid, 12.00, i dag. Foto: Magnus Strömsten

Vilket lag får Jesper Kokkonen och hans Vimemrby möta i playoff? Det avgörs vid lunchtid, 12.00, i dag. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2017-02-27 08:25

Tolv lag i playoff 1 ska göra upp om sex platser till play off 2. Det är bäst av tre matcher som gäller och Vimmerby kommer ha fördel av en eventuell tredje och avgörande match på hemmais.

De sex högst rankade lagen är Väsby, Vimmerby, Piteå, Kallinge-Ronneby, Nybro och Hudiksvall (i den ordningen). Dessa väljer i tur och ordning fritt motståndare av lagen Asplöven, Kalix, Skövde, Borlänge, Örnsköldsvik och Tranås.
– Hur vi än väljer kommer vi möta ett bra lag. Någonstans får man gå lite på magkänsla, säger Eric Karlsson.

Tidigare har sportchefen Daniel Stolt sagt att man gärna undviker Tranås, Borlänge och norrlandslagen. Kvar blir då bara ett lag – Skövde IK.

– Inga kommentarer, ler Eric Karlsson.

Det finns många parametrar att väga in i valet av motståndare – ekonomiska, publikdragande, potential för många tittare av webbsändningen samt inte minst de rent sportsliga.

– Vi får väl se vad andra personer i föreningen säger, men jag ser ju gärna att valet görs på rent sportsliga grunder. Men vi har inte diskuterat det där, utan kommer gör det nu.

Vem är det som har sista ordet och avgör?
– Om vi skulle säga att vi vill möta Kalix, så skulle nog någon med ansvar för ekonomin i föreningen säga nej. Vi får diskutera oss fram tillsammans, säger tränarkollegan Tobias Jahr.

Vid lunchtid i dag, måndag, får vi svaret på vad man kom fram till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!