IIHF-höjdare slÄr tillbaka mot flyttrykten

Att ishockey-VM Ă€r pĂ„ vĂ€g att flyttas frĂ„n Belarus till Ryssland förnekas av Kalervo Kummola, vice ordförande i Internationella ishockeyförbundet (IIHF). –Det skulle vara absurt om Ryssland tog över den vitryska delen av VM, sĂ€ger han till finlĂ€ndska MTV.

Blir det VM-spel i Belarus eller inte, den frÄgan lever vidare sedan IIHF-höjdare förnekat flytt till Ryssland. Arkivbild.

Blir det VM-spel i Belarus eller inte, den frÄgan lever vidare sedan IIHF-höjdare förnekat flytt till Ryssland. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Ishockey2020-11-20 08:50

Uppgiften om att Belarus ska frÄntas VM, som man delar med Lettland, kommer frÄn hockeyreportern Ryan Kennedy pÄ Hockey News. Kennedy skriver pÄ Twitter att IIHF-ordföranden Rene Fasel Àr pÄ vÀg till Ryssland för att trÀffa Vladislav Tretjak, ordförande i Rysslands ishockeyförbund.

Men Kalervo Kummola förnekar att IIHF-styrelsen har diskuterat en VM-flytt till Moskva. Han anser att ett ryskt vÀrdskap Àr osannolik pÄ grund av landets coronasituation. Han pÄpekar vidare att Ryssland har varit det enda landet som har stött Belarus diktator Alexander Lukasjenko under de senaste mÄnadernas demonstrationer, som slagits ner med vÄld, efter ett val som enligt oppositionen inte gick rÀtt till.

Det Àr det politiska lÀget i Belarus som gjort att mÄnga ifrÄgasatt lÀmpligheten i att arrangera ishockey-VM i Belarus nÀsta Är. Medarrangören Lettland har krÀvt att Belarus byts ut och IIHF har inrÀttat en expertgrupp som utreder saken.

– FrĂ„n svensk sida har vi lyft fram hĂ€lsa och sĂ€kerhet, alltsĂ„ det politiska lĂ€get i landet men ocksĂ„ covid-19-situationen. Det Ă€r avgörande för oss, sade Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet, till TT tidigare i veckan.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!