IKO starkast i hockeyderbyt

En mäktig vändning i mitten av den andra perioden bäddade för bortaseger i träningsmatchen mellan VIK och IK Oskarshamn. Gästerna gjorde tre mål på 56 sekunder och vann till slut med 3-4.

Foto:

Ishockey2017-08-18 19:28
VIK fick annars en pangstart på matchen. Alexander Wiklund förvaltade kedjekamraterna Christopher Fish och Patrik Blombergs förarbete och satte 1-0 redan efter en dryg minut. Första perioden var fysiskt laddad och det märktes att inget av lagen var villigt att lägga några fingrar emellan.
- Det är klart att det blir så när man möter Oskarshamn, man vill verkligen inte förlora, säger matchens sista målskytt, Joacim Hedblad.

Wiklunds mål blev det enda i första, och i den andra var det IK Oskarshamn för i stort sett hela slanten. På 07:16 hade man vänt 1-0 till 1-4, där unge backen Tom Hedbergs 1-4 var det läckraste. Backlånet från HV71 imponerade stort och var kanske främst av samtliga. Sedan spottade VIK upp sig en aning – 2-4 kom kort efter IKO:s fjärde mål, Dan Pettersson var sist på pucken.
- Vi höjer oss ändå och får in en reducering där. Oskarshamn har kommit längre än oss spelmässigt, det är bara att konstatera, säger Hedblad.

Den avslutande akten var kanske den med lägst tempo i. Båda lagen fick möjligheter i numerärt överläge men lyckades inte förvalta det. Joacim Hedblad fick ett läge från högersidan och som så många gånger förr prickade han in den i bortre krysset.
- Skönt att sätta en till slut, säger Hedblad.

Vad tar ni med er från denna match?
- Krigarinsatsen ändå. Visst, det finns massor att jobba på spelmässigt och det är inga konstigheter i mitten på augusti. Men jag ser att det är ett lag som jobbar hårt och har bra inställning, så det finns gott om saker att bygga vidare på, avslutar Hedblad.
Oskar Drugge bröt matchen tidigt i den andra perioden, men hälsar att det inte finns grund för oro.
-  Det var en försiktighetsåtgärd. Det är knät som gör ont, men det är ingen fara, säger backen.
VIK-IKO 3-4

Första perioden: 1-0 (01:07) Alexander Wiklund (Christopher Fish, Patrik Blomberg)

Andra perioden: 1-1 (02:55) Joakim Hagelin (Niklas Johansson), 1-2 (03:38) Filiph Engsund (Tom Hedberg, Kevin Marshall), 1-3 (03:51) Kalle Johansson (Jonas Engström, Robin Söderqvist), 1-4 (07:16) Tom Hedberg (Manuel Ågren), 2-4 (07:31) Dan Pettersson (Oskar Carlsson, Erik Gustafsson)

Tredje perioden: 3-4 (57:58) Joacim Hedblad (Jörgen Karterud, Emil Wahlberg)

Skott: 24-30 (3-5, 10-14, 11-11)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!