IKO vände och vann derbyt

Västerviks IK har haft lätt för IK Oskarshamn. Inte längre. I kväll blev det andra raka derbyförlusten efter 2-3.

Andra raka derbyförlusten. Det blev ett faktum när Västervik förlorade hemma mot Oskarshamn.

Ishockey2018-01-12 20:11

Skulle Västervik hämta sig efter dyngtorsken mot Timrå (2-7) senast?

Jo, då - i alla fall spelmässigt. Ett taggat VIK tog sig an derbyt mot IK Oskarshamn med hundra procent påslag från start. Västervik tog kommandot direkt och tryckte ner IKO djupt i egen zon. Och chanser saknades sannerligen inte. 1-0 skulle också komma. Västervik fick till ett bra powerplay, där Oscar Drugge först prickade stolpen, innan han ett par sekunder senare serverade Dan Pettersson med en skottpassning. VIK-kaptenen styrde snyggt in ledningsmålet från nära håll. Inlånade Brynäsmålvakten Felix Sandström var chanslös.

Kvitteringen kom ett par minuter senare, även det i numerärt överläge. Det var långt ifrån rättvist när Markus Persson på något sätt fick pucken i mål.

Första perioden slutade också 1-1, där VIK var det klart bättre laget. Noterbart är att hemmalaget hade tre skott i "virket", två i stolpen (Oscar Drugge och Jacob Tenemyr) och ett i ribban (Andreas Frisk).

Efter en fartfylld och öppen intensiv förstaperiod, blev mittperioden sämre och inte alls så tempostark. IKO fick mer att säga till om, utan att för den skulle skapa jättechanser. Därför kom Victor Löfstedts mål överraskande. Hans inte alltför märkvärdiga skott slank till synes in väl enkelt. Efter ett nytt bra PP av VIK, kom 2-2. Victor Öhman satte snyggt kvitteringen i bortre.

Värre då att Joacim Hedblad tvingades lämna isen i slutet på andra, efter en befarad skada i ena ljumsken.

Tredje perioden ägdes av gästande Oskarshamn. Spelet var mestadels förlagt i Västerviks zon. VIK kom inte alls upp i nivå med vad de visade i första perioden - och hade svårt att komma till giftiga lägen. Med tanke på hur det såg ut, var det inte särskilt förvånande att IKO skulle göra mål - och vinna. Joakim Hagelin blev matchvinnare när han styrde in 2-3 fem minuter före slutet.

Västerviks IK-IK Oskarshamn: 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Första perioden: 1-0 (6.43) Dan Pettersson (Oscar Drugge, Andreas Frisk), spel 5/4, 1-1 (9.43) Markus Persson (Kalle Johansson, Niklas Johansson), spel 5/4.
Andra perioden: 1-2 (12.50) Victor Löfstedt (Gustav Olhager, Tom Hedberg), 2-2 (18.59) Victor Öhman (Conny Strömberg, Emil Wahlberg).
Tredje perioden: 2-3 (54.47) Joakim Hagelin (Markus Persson, Marcus Björk).
Utvisningar: VIK: 1x2. IKO 2x2.
Skott: 38-28:(11-8, 14-7, 13-13)