"Har presterat bra mot Vimmerby på senare år"

En kortare resa och ett lag man känner väl. Därför valde Karlskrona och Eric Karlsson att möta Vimmerby i Hockeyettans slutspel. "Vi är ödmjuka inför uppgiften, men tror på oss själva", säger han.

Eric Karlsson valde att möta moderklubben Vimmerby med Karlskrona.

Eric Karlsson valde att möta moderklubben Vimmerby med Karlskrona.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-21 20:30

Karlskrona ställdes inför valet att möta Visby/Roma, Strömsbruk eller Vimmerby. Många anser att Strömsbruk hade varit en lättare uppgift sportsligt, men KHK-tränaren Eric Karlsson valde ändå att utmana sin moderklubb Vimmerby.

– Vi har presterat bra mot VH på senare år och har bra koll på dem. I de två senaste matcherna mot Vimmerby har vi haft många spelare borta och inte kunnat göra oss själva rättvisa. Jag tror på en tuff och bra matchserie. Vi är ödmjuka inför uppgiften, men tror på oss själva, säger Eric Karlsson.

Inför veckans matcher ser det betydligt ljusare ut på skadefronten. Tidigare VH-backen Christoffer Rasch är skadad och Ludvig Carlsson är avstängd i första kvartsfinalmötet.

– Annars har vi tillgång till hela laget och har fina förutsättningar inför matchserien.

Utanför isen har Karlsson en hel del annat att tänka på. Sambon är gravid med parets första barn och har gått över tiden med en vecka.

– Verkar det lugnt på tisdagen så åker jag till Vimmerby, men jag tar egen bil så jag kan sticka direkt och läget skulle ändras. Vi var på kontroll på måndagen och allt så bra ut. Det händer mycket på en gång nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!