Illa ute - då avgjorde Harlestam för Vimmerby

Vimmerby tog en tung seger i eftermiddagens Allettan-match mot KRIF. 3-2 slutade tillställningen sedan VH avgjort i förlängningen.

Ishockey2017-01-08 16:17
Den första perioden präglades framför allt av ett högt uppskruvat tempo, men det var Vimmerby som stod för farligheterna och även gjorde periodens enda mål. Petter Runesson dunkade in ett brutalt hårt direktskott i spel fem mot tre i slutet av perioden.

Vimmerby utökade sin ledning sex minuter in i den andra perioden då man kom fram i ett två mot ett-läge. Markus Modigs lättade pucken elegant i sidled  och Kalle Östman skickade in 2-0.
Återigen irriterat hos KRIF då de ansåg att Vimmerby spelat med sex man på banan i sekvensen precis innan.

Reduceringen till 2-1 kom efter 11.41 då VH var generösa och bjöd KRIF på säsongens indianare i egen zon – från sarghörnet och rakt in i slottet framför mål. Simon Hansson tackade för framspelningen och förvaltade friläget på bästa sätt för KRIF.

Målet gav gästerna energi. För första gången i matchen var VH i gungning, KRIF etablerade tryck i anfallszon och VH:s dittills så stabila försvarsspel försvann i ett nafs. Drygt fem minuter senare kom så kvitteringen. KRIF kom två mot en, men Castan Sommer tog avslut själv och pucken upp i nättaket.

I den tredje perioden ägnade de båda lagen sig mest åt – absolut ingenting. Slarvigt passningsspel och ett evigt kladdande med pucken i egen zon. Från båda håll.
Efter 14:29 fick KRIF ett jätteläge att avgöra matchen. Robin Kokkonen i Vimmerby åkte då på fem minuters utvisning för en checking to the head.
VH redde ut stormen men med fem sekunder kvar av matchen la målvakten Viktor Kokman över sargen och Vimmerby fick inleda förlängningen i numerärt underläge.
VH klarade även detta och var faktiskt närmast att avgöra, men Viktor Crus Rydberg sköt utanför i fritt läge.
Men det skulle bli VH som vann i alla fall. Drygt tre minuter in i förlängningen avgjorde Hampus Harlestam

Vimmerby Hockey-KRIF 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (15:53) Petter Runesson (Hampus Harlestam, Karl Johansson) spel 5 mot 3.
Andra perioden: 2-0 (26:31) Kalle Östman (Markus Modigs), 2-1 (31:41) Simon Hansson, 2-2 (37:07) Catan Sommer (Mikael Johansson, Pontus Okerblad Westin).
Förlängning: 3-2 (03.37) Hampus Harlestam (Dennis Fröland, Viktor Hällegard.)
Skott: 24-32 (8-7, 8-11, 8-14, 0-0)
Utvisningar, VH: 4x2min, 1x5+20 min. KRIF: 5x2 min.