Backen: "Finns intresse från klubbar på högre nivå"

Måns Krämer var en av Vimmerby Hockeys allra bästa spelare den förra säsongen. Nu står den unga backen inför ett svårt val. Stanna i Hockeyettan – eller prova på allsvenskt spel? "Det finns lite olika alternativ", säger han.

Måns Krämer kan vara förlorad för Vimmerby Hockey.

Måns Krämer kan vara förlorad för Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-04-26 16:32

När Sporten når Måns Krämer på tisdagseftermiddagen befinner han sig i Göteborg. Det är där han vanligtvis spenderar sina somrar och varvar ned efter hockeysäsongen.

Nu kan han blicka tillbaka på en framgångsrik debutsäsong i Vimmerby Hockey. Den nyligen fyllda 21-åringen växte ut till VH:s kanske bästa spelare och imponerade stort, framför allt under avslutningen. Laget var nära att ta sig hela vägen till kvalserien, men föll på målsnöret mot Väsby.

– Jag tycker att jag började okej, men sen hamnade både jag och laget i en svacka där någonstans runt slutet på grundserien. Även i början av Allettan gick det lite sämre. Sen kom jag upp ett par nivåer efter det och avslutade säsongen väldigt bra. Jag fick mer och mer självförtroende ju längre säsongen led, säger Krämer.

Hans insatser har fått klubbar på högre nivå att visa intresse. 

– Ja, det finns intresse från klubbar som spelar på en högre nivå än Hockeyettan. Jag har lite olika alternativ som jag ser över, även om jag avvaktar lite än så länge, berättar han, utan att avslöja vilka lag det handlar om.

Är Vimmerby Hockey fortsatt ett alternativ?

– Jag stänger inga dörrar. Jag vet att min agent har haft kontakt med VH. Jag trivdes jättebra i stan och med laget. Vi var ett riktigt gott gäng. Sen är det klart att man väntar för att se vad för tränare det blir och jag vill liksom inte skriva på något innan en så viktig detalj är klar. Så tänker nog många spelare överlag, oavsett vilken klubb det gäller.

Vad är viktigast för dig som spelare när du ska välja klubb?

– Speltid, givetvis. Man vill få förtroende för att kunna utvecklas, så är det. Tittar man till Vimmerby så vet jag vad jag får, men ska man högre upp så behöver man få garanterad speltid.

Måns Krämer, som är fostrad i Rögle BK och sedan Frölunda HC, gjorde sin första seniorsäsong 2020/2021. Då var han utlånad från just Frölunda till Hanhals i Hockeyettan. Nu har han alltså precis avslutat sin andra säsong på seniornivå. 

– Man får lägga in allt sånt i ekvationen. Ska man vara kvar i Hockeyettan och försöka utvecklas ytterligare ett steg? Eller ska man prova på en högre nivå nu? Det är ett tufft val, men vi får se hur det blir.

Känner du dig redo för att spela högre upp än i Hockeyettan?

– Ja, det tycker jag verkligen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!