Imponerande bortaseger för VH

Vimmerby Hockey tog en stark bortaseger mot Skövde med 6-3, trots att man förlorade skottstatistiken med 49-20. - Vi gör en klockren insats, säger tränaren Niklas Oskarsson.

Ishockey2011-10-27 06:25

Hemmalaget Skövde sköt hela 49 skott under matchen, men detta till trots var det hela tiden Vimmerby som hade de hetaste chanserna. Samtidigt storspelade VH-målvakten Calle Brattenberger, som alltså motade 46 skott.
- Calle gör en jättematch och blev utsedd till matchen spelare. Jag tycker trots allt inte att de är farligare än oss, trots att de har så mycket skott. Det är vi som skapar de farliga chanserna, säger Niklas Oskarsson.
Joacim Hedblad gav VH ledningen i matchens första powerplay och 0-1 stod sig perioden ut. VH gjorde sedan ett viktigt ryck i början av den andra perioden, när Pierre Gustavsson först satte 0-2 och minuten senare kom också 0-3 genom Emil Georgsson.
- Det är så klart lättare att spela i ledning och vi får ett par viktiga mål i början av andra perioden, som avgjorde mycket i matchen.

"Hela tiden vassare"
För även om hemmalaget reducerade till 1-3 så kom 1-4, återigen genom Joacim Hedblad, innan perioden var över. När Jesper Olsson sedan satte 1-5 i upptakten av den andra perioden så såg matchen avgjord ut. Skövde reducerade två gånger om, men kom aldrig närmre än så. Robin Ekström avgjorde matchen definitivt genom att sätta 3-6 med fem minuter kvar.