Smart VH vände trenden mot Nybro

Vimmerby Hockey lyckades för första gången på länge att besegra Nybro. Det blev seger med 2–1 på bortais efter att VH spelat smart och vunnit rätt säkert till slut.

Vimmerby Hockey fick jubla borta mot Nybro.

Ishockey2021-10-20 21:07

Nybro hade ett klart övertag på VH inför matchen. De hade vunnit de fem senaste mötena och sågs av många som klara seriefavoriter inför säsongen. Hemmalaget inledde också klart bäst. De hade mest puck och vaskade fram en del bra chanser.

Därför kom 1–0 till VH efter sex minuter lite oväntat. Målet kom efter att Pelle Ström avlossat ett skott från backposition som Pierre Gustavsson lyckades styra in. Fem minuter senare var det kvitterat till 1–1. Robin Christoffersson i VH-målet fick ge sig till slut efter att Anton Schagerberg trampat in från backposition på vänsterkanten och fått till en fullträff. Skottet kom ur snäv vinkel, men pucken letade sig in mellan benen på målvakten.

Andra perioden bjöd på en scenförändring då VH tog över initiativet och skapade flest chanser. De gjorde också 2–1 efter fem minuter då Hugo Ollila jobbade fram pucken till Olle Söderlund som hittade rätt från nära håll.

Med 2–1 i ryggen spelade sedan VH smart i den tredje perioden och bjöd aldrig Nybro på några heta lägen. Hemmalaget fick chansen i fem-mot-fyra för första gången med tre minuter kvar, men inte ens då lyckades de få till en bra chans.

Målen: 0–1 (6.16) Pierre Gustavsson (Pelle Ström), 1–1 (11.51) Anton Schagerberg, 1–2 (25.41) Olle Söderlund (Hugo Ollila).