VSGF fick revansch på Åseda – tog imponerande seger

Förlusten i det senaste derbyt sved. Den här gången ville Virserums SGF annorlunda. På tisdagskvällen tog man en stark bortaseger mot rivalen Åseda (3–6). "Det var en riktigt bra hockeymatch", säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Virserums SGF vann den tuffa bortamatchen mot Åseda.

Virserums SGF vann den tuffa bortamatchen mot Åseda.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-11-30 21:26

Förra gången Virserums SGF och Åseda möttes blev det en ensidig historia, där ÅIF vann med klara 7–1 i Virserum. Den här gången var det en helt annan match – och med ett helt annat utfall.

Det hade inte ens gått fem minuter innan lagen hade bjudit på två mål var. Virserum tog ledningen två gånger om, men fick se Åseda kvittera snabbt båda gångerna.

– Vi sa att vi skulle släppa på handbromsen och det gjorde vi. Vi gick ut och körde och tänkte att det får bära eller brista. Vi hade inget att förlora i den här matchen, säger Wictor Holmberg, tränare för Virserum. 

I den andra perioden kom rycket för gästerna. Mellan minut 23 och 30 gjorde man tre mål och stack ifrån till 2–5.

– Spelmässigt så böljade det rätt mycket fram och tillbaka. Det blir lätt så när två bra lag möts och det här var en riktigt bra hockeymatch med mycket känslor, menar Holmberg.

Den förre VSGF-spelaren Simon Dahl reducerade visserligen i mitten på perioden och kanske hade ytterligare ett hemmamål efter det skapat mer nerv i matchen. Istället kom spiken i kistan direkt i den tredje perioden, då Olle Engqvist gjorde 3–6 för VSGF.

– När vi gör 3–6 så känns det som att luften går ur Åseda.

Noterbart är att bortalaget saknade sin stora poängkung Jordan Fogarty, som var avstängd. 

– Han är ju vår bäste målskytt och det är klart att det var ett tungt tapp på förhand. Men det var andra som klev fram istället, säger tränaren.

Segern innebär att Virserum närmar sig Åseda i toppen. VSGF har fem poäng upp och har dessutom en match mindre spelad än serieledarna.

– Nu är man så klart glad för att vi vunnit och spelarna är kanske lite extra glada efter en sån här vinst. Nu blickar vi framåt och siktar mot topp tre och Alltrean, som är vårt mål.

Åseda–Virserum 3–6

Första perioden: (00:31) 0–1 Pavils Galsons (Jeremy McNeil), (02:37) 1–1 Darcy Flanagan, (03:25) 1–2 Karl Torstensson (Jordan Harding Bautista, Derek Chin), (04:24) 2–2 Fabian Bohman.

Andra perioden: (23:44) 2–3 Shuan Lymer (Thomas Mansbridge, Jeremy McNeil), (26:53) 2–4 Jordan Harding Bautista, (29:27) 2–5 Karl Torstensson (Joel Stridell, Olle Engqvist), (31:25) 3–5 Simon Dahl.

Tredje perioden: (40:32) 3–6 Olle Engqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!