"Individuella prestationer vann matchen åt oss"

Trots stabila 4-2 borta mot Halmstad var det en långt ifrån nöjd VH-tränare, Daniel Eriksson, som summerade matchen i kväll. - Bra försvarsspel, en bra målvakt och några individuella prestationer vann matchen åt oss idag, säger han.

Ishockey2015-10-28 21:07



Vimmerby var illa ute under några minuter av kvällens match mot Halmstad - de fem första.
- Så här i efterhand kan vi nog konstatera att det var tur att vi fick ett tidigt mål. Det kunde lika gärna ha stått 2-0 till dem då.
- Om de hade hängt ett par kassar där, så hade vi nog inte haft kraft att vinna i kväll. Det här kändes som en division 1-match, mitt i veckan, i slutet av oktober. Samtidigt är det väl en styrka att vinna sådana matcher också, även när spelet inte funkar fullt ut, skrattar Daniel Eriksson.
Och visst. Spelmässigt bjöd vare sig Vimmerby eller Halmstad på någon vidare grannlåt, men bortsett från inledningen av matchen var Halmstad aldrig riktigt nära.
- Jag tror inte vi ska älta och analysera insatsen för mycket. Vi är jätteglada för tre poäng - de är blytunga - och kommer inte ta upp det negativa på träningen i morgon. Killarna ska ha med sig poängen och att det är dags för Kallinge på lördag, säger Eriksson.
I Vimmerbys lag saknades Martin Sandgren. Rivjärnet i förstakedjan drog på sig en lättare muskelbristning på träningen i förrgår.
- Han vilade i går och testade på värmningen i dag, men det funkade inte. Jag vet inte hur länge han kommer vara borta, säger Daniel Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!