Ineffektivt VH kammade noll på hemmaplan

Vimmerby Hockey vann alla sex möten mot Troja/Ljungby förra säsongen. I den här säsongens första match mellan lagen blev det dock en tung förlust för VH.

Ishockey 21 oktober 2019 21:54

Vimmerby Hockey tog emot topplaget Troja/Ljungby hemma i Vimmerby Ishall under måndagskvällen. Troja/Ljungby låg inför matchen på en andraplats, bara två poäng bakom serieledande Nybro, som också hade en match mer spelad än Troja/Ljungby. VH låg i sin tur på nionde plats med tolv inspelade poäng på sina åtta spelade matcher. VH visade att man kunde matcha de bästa lagen i serien, men trots det lyckades man inte få med sig några poäng. Bortalaget vann med 3–1. 

Vimmerby kom ut med en stor hunger och tog tag i matchen direkt. Under de första minuterna skapade VH också flera bra lägen men Troja-målvakten Wictor Ragnewall stod emot allt som kom i hans väg. Bortalaget började sedan äta sig in i matchen mer och mer under den första periodens gång och testade VH:s målvakt Tomas Rydén, som också stod emot allt, till en början i alla fall. För i den trettonde minuten spräckte Troja/Ljungby matchnollan och tog ledningen med 1–0 genom Tobias Törnkvist efter att hans skott utifrån letat sig hela vägen in bakom Rydén. VH reste sig och började skapa chanser igen, men efter 17.40 stack Troja upp och satte 2–0 genom Oscar Öhman på ett skott som inte såg helt otagbart ut för VH-målvakten. Där stannade det också i målväg och VH fick gå in till periodpaus med ett 2–0-underläge. 
– Vi var mycket bättre första tio och det är egentligen vår bästa period under matchen. Men då måste vi producera och utnyttja våra lägen, effektiviteten var inte där, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey, efter matchen. 

VH inledde den andra perioden på samma sätt som man inledde den första och var det bättre laget. Chanserna dök upp men effektiviteten saknades och istället lyckades Troja/Ljungby återigen komma tillbaka in i matchen. Målen uteblev dock, även om det var bortlaget som kom närmast genom en skott som tog i insidan av Tomas Rydéns stolpe. 2–0 stod sig efter två perioder. 
– Den andra perioden var tråkig och inget av lagen fick till någonting. De (Troja/Ljungby) stängde oss bra och vi kom inte igenom. Man måste leda en sådan här match och jag tycker att vi hade tillräckligt många målchanser. De hade inte mycket alls, det är så synd, de hade ingenting. Vi förlorar mot ett topplag men de hade ingenting, säger Phil Horsky.

Period nummer tre skilde sig inte från de två föregående perioderna och återigen var det VH som såg hungrigast ut i inledningen. Men skillnaden den här gången var att det skulle ge utdelning till slut. Efter 10.17 i perioden fick Oskar Carlsson på ett avslut som Troja-målvakten klarade men returen hamnade mitt framför Anton Carlssons klubba och han kunde raka in VH:s reduceringsmål utan några som helst problem. VH tryckte sedan på för en kvittering men kom aldrig nära. Istället kunde Troja lägga in 3–1-målet i tom kasse med minuten kvar av matchen när VH plockat ut sin målvakt. Det blev också slutresultatet och Troja/Ljungby fick åka hem med alla poäng från den här matchen. 
– De gör sina mål på två enkla misstag från oss. Chanserna fanns och jag tycker det är så synd att vi inte tar chansen att vinna mot ett topplag. Vi var inte tillräckligt desperata och jag förväntade mig mycket mer från vissa spelare när det kommer till förberedelse, jobb och att vara där när det gäller. Vi hade fyra-fem spelare som var desperata och som var tända, säger Horsky.
Kan du ändå vara nöjd med insatsen?
– Det är poängbranschen här och vi spelar om poäng. Det spelar ingen roll hur det ser ut, det handlar om poäng och om att vinna, inte om att spela snyggt. Spelarna måste steppa upp och förtjäna sin istid, säger han och fortsätter:
– Det är ändå positivt och man kan säga att vi spelade en dålig match men vi är ändå med i den, och det är positivt. Jag fixar det här, det är mitt jobb att göra det. Jag är positiv. Jag hatar att förlora och jag vill att spelarna ska hata att förlora, det är inte godkänt det här. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

KLART: Vimmerbys toppback lämnar för seriekonkurrenten – "Spelskicklig och finurlig"

KLART: Vimmerbys toppback lämnar för seriekonkurrenten – "Spelskicklig och finurlig"

Här är senaste nytt i VH-truppen • Forwarden är klar för en fortsättning

Här är senaste nytt i VH-truppen • Forwarden är klar för en fortsättning

VH-backen om allsvenska laget: "Gillar inte deras hockey" • Då ska han bestämma sig

VH-backen om allsvenska laget: "Gillar inte deras hockey" • Då ska han bestämma sig

VH-förvärvet om nya klubben: "Jag är inte den moderna typen av back alls" • Gillar mindre hallar där det är kyligt...

VH-förvärvet om nya klubben: "Jag är inte den moderna typen av back alls" • Gillar mindre hallar där det är kyligt...

Nyförvärv, förlängning och tungt tapp – VH:s lagbygge tar form: "Klubbvalet var inte svårt"

Nyförvärv, förlängning och tungt tapp – VH:s lagbygge tar form: "Klubbvalet var inte svårt"
Visa fler